Keresd...

Férfi divat: mely 2021-es trendek lesznek divatosak 2022-ben is?

A 2021-es év második felét olyan férfi trendek jellemezték, mint a bőrhatású készült pehelykabátok és kabátok, mintás pulóverek, intenzív színek, új szabásvonalak, baseball dzsekik, baseball sapkák és kötött mellények. Ha figyelemmel kísérted az év divatirányzatát, és legalább néhányat beszereztél a ruhatáradba, akkor jó hírünk van: a tavalyi trendek közül néhány még 2022-ben is divatos lesz. Hogy melyek? Tudd meg alább.

A divattervezők egyre inkább aggódnak a divat ökológiai aspektusa miatt, ezért az újabb és újabb trendek megalkotása helyett egyre inkább hosszú távra próbálnak tervezni.

  1. Sportos elegancia

Az elegáns és sportos elemek kombinálása, az úgynevezett atheisure már több szezon óta divatban van, és ez alól 2022 sem lesz kivétel. Kombináld az öltönynadrágokat a melegítő felsővel, a zakót vagy inget pedig melegítő nadrággal.

  1. Összeállítások

A stílusos összeállítások már 2021 elején hírt adtak magukról, mégpedig melegítő ruha szettek, ingből és nadrágból álló szettek vagy akár dzsekis változatok formájában. Az ilyen típusú összeállítások 2022-ben is trendik maradnak: a színes öltönyöktől kezdve a farmer total look-on át egészen az egyenruhákig.

  1. Mellények

A mellényeket nehéz volt figyelmen kívül hagyni az utóbbi időben. A divatvilágot is meghódították, mind öltönyös, kötött és később steppelt változatban. Lehet, hogy egyszezonos trendnek tűnt, de a divatszakma szakértőinek meglepetésére sokkal tovább velünk maradtak. 2022-ben is érdemes lesz egy darabot a szekrényben tartanod.

  1. Kockás minták

Az időtlen skótkockás minta még 2022 tavaszán, nyarán is divatos marad. A kockás kiegészítőket általában az őszhöz és a télhez társítják, de ez nincs kőbe vésve. A kockás öltöny rendkívül elegáns és számos alkalomra jó választás, még kevésbé hivatalos eseményekre is. Ha nem az öltöny a kedvenc ruhadarabod, a divatos kockás minta kabátokon, ingeken, nadrágokon és kiegészítőkön is megtalálható.

  1. Intenzív színek

Amióta az intenzív zöld szín az azt bevezető divatház után “Bottega-zöld” néven vált ismertté, és a kobalt– vagy búzavirágkék tökéletes kontrasztnak bizonyult a visszafogott fekete geometrikus összeállításokhoz, azóta az intenzív színek nagyon népszerűnek számítanak. Olyannyira, hogy a 2022-es trendekben is jelen maradnak.

Borítókép: Edward Berthelot / via Getty Images

Tetszett a cikk? Osszd meg!
Insta Hírek