Keresd...

Tornaruha – egészítsd ki tornafelszerelésedet a MODIVO-val

2 min.

Edzés, futás vagy csapatjátékok során a legfontosabb, hogy szabadon érezzük magunkat. A kényelmes tornaruhának maximális szabadságot és ezáltal szórakozást kell nyújtania! Puha pamut melegítő, légáteresztő leggings egy túlméretezett fehér pólóval párosítva, vagy rövidnadrág egy felsővel? A lehetőségek tárháza végtelen!

Egészítsd ki gyermeked tornaruháját a MODIVO széles választékának segítségével. Ezek a tornaruhák tökéletesek az iskolába!

Mielőtt nekilátnál összeállítani gyermeked tornaruháját, feltétlenül olvasd el az adott iskola ajánlásait. Gyakran előfordul, hogy a testnevelés órák öltözködési rendje kötött. Alapvetően egy laza fehér pólóból, egy sötét melegítőnadrágból (vagy rövidnadrágból) és egy világos talpú sportcipőből áll. Néha az irányelvek csak a sportruházat felső részére vonatkoznak, máskor csak a lábbelire – nincs országos szabály. Előfordul, hogy az iskolának egyáltalán nincsenek előírásai, és a tornaruhát saját belátásod szerint egészítheted ki.

Tornaruha fiúnak: rövidnadrág és fehér póló.

Nagyon fontos szempont, hogy milyen anyagból varrják a gyermek tornaruháját. Az anyagnak természetesnek és légáteresztőnek kell lennie, hogy jól elvezesse az izzadságot. Kifejezetten ajánlom a pamut pólókat, amelyek vasalhatók és magas hőfokon moshatók. A tornaruha nem korlátozhatja a mozgást, ezért az elasztánból (más néven lycra vagy spandex) készült darabok igencsak népszerűek.

Ne feledd, hogy a tornaruhát minden alkalommal ki kell mosni az órát követően, ezért jobb, ha két cserélhető szettet vásárolsz.

tornaruhák

Kényelmes tornaruhát keresel a lányodnak? Alapvető választás lehet egy húzózsinóros derekú melegítőnadrág és egy fehér tornapóló. Ha az adott intézményben nincsenek szigorú irányelvek, választhatsz egy pólót egy kis logóval vagy érdekes nyomattal. Emellett ötlet lehet egy cipzáras kapucnis pulóver (arra az esetre, ha kimennének az udvarra), valamint egy hosszú szárú zokni.

fehér póló és fekete melegítőnadrág
Karl Lagerfeld tornaruha lányoknak: fekete-fehér.

A második lehetőség a puha leggings (vagy gyerek kerékpáros rövidnadrág) és egy légáteresztő blúz – ez az ideális viselet a testnevelés órára, ha nyújtást vagy fitneszórát terveznek. Javaslom, hogy gondolkozz el a magas derekú nadrágokon, amelyek nem csúsznak le, amikor lehajol, és nem nehezítik meg a testmozgást. Ugyanígy jobb, ha egy hosszabb pólót választasz, amely takarja a hátat, és véd a kihűléstől. Ha az iskola megengedi, válassz élénk színű vagy divatos pasztellszínű leggingset a lányodnak. A színes ruhák bizonyítottan növelik a mozgás iránti motivációt!

Színes gyerek leggings Desigual vagy pasztellszínű tornaruha lányoknak a 4F-től?

gyerek kerékpáros nadrág
A gyermek pamut kerékpárosnadrágok szintén jó választásnak bizonyulnak.

Gyermekednek jól kell éreznie magát a testmozgás során. A megfelelő tornacipő csökkenti a sérülések és a lehetséges sérülések kockázatát. Milyeneknek kellene lenniük?Először is megfelelő méretűnek, jól párnázottnak és rugalmas talpunak. Olvasd el a gyógytornász ajánlásait ebben a témában >>> Milyen cipőt válasszunk a tesi órára?

Egyes iskolák fehér talpú sportcipőket írnak elő, mert a parketta könnyen megkarcolhatja a padlót. Számos kényelmes és praktikus modellt találhatsz az adidas, a Reebok, a Nike vagy a Skechers márkák kínálatában.

A tornaruhán és a sportcipőn kívül mit kell még bepakolnod a tesiórára a gyermekednek? Érdemes nem megfeledkezni a gumiszalagokról és hajcsatokról, valamint a kulacsról és egy tornazsákról, amiben mindezek elférnek.

Milyen tornaruhát válasszunk egy fiúnak? A legkényelmesebb és legkevésbé korlátozó a gyerek rövidnadrágból és pólóból álló szett. Ez a tökéletes szett a focihoz vagy az akadályfutáshoz. A rövidnadrágok nemcsak kényelmesek, hanem légáteresztőek is, így nem szívják magukba az izzadságot. Ami a pólót illeti – az intézmény ajánlásaitól függően választhatsz egy klasszikus fehér fiú trikót, egy színes pólót vagy egy olyan mezt, amelyen a fiad kedvenc focicsapata szerepel. Válasszatok együtt, hogy a tornaruha ne csak praktikus, hanem a szemnek is tetszetős legyen.

Tornaruha fiúknak háromcsíkos gyerek rövidnadrág az adidas-tól vagy egy térdig érő modell Tommy Hilfiger-től?

Bár a sportcsarnokban tökéletesen megfelelnek a rövidnadrágok, a szabadtéri pályán hasznosak lehetnek a hosszú gyerek melegítőnadrágok. A legpraktikusabbak a gumis modellek, amelyek maguktól alkalmazkodnak az alkatukhoz. Kerüld az ortalion modelleket, amelyek bár divatosak, nem alkalmasak a gyakorlatokhoz. Az anyag, amiből készültek, eléggé zizeg és rosszul vezeti el a nedvességet.

gyerek melegítőnadrág

Mint már említettem, a tornacipő kiválasztásakor fordíts külön figyelmet a méretre, a párnázottságra és a (lehetőleg fehér) talpra. A jól ismert és bevált márkák – adidas, Reebok, Nike vagy Asics – sportcipői kiválóak lesznek a kis sportrajongóknak. A kidörzsölődés elkerülése érdekében győződj meg róla, hogy a zokni elég magas és rugalmas ahhoz, hogy ne csússzon le a lábról, vagy ne gyűrődjön össze a cipőben.

Ez is érdekelhet >>> Gyerekfelsők – divatos és praktikus modellek a MODIVO-tól

Címlapkép: Photo by Claudio Lavenia/Getty Images

Trendek és Tippek
Insta Hírek