Keresd...

A hasat szabadon hagyó topok, magas derekú farmerek és halászsapkák – Gigi Hadid a 90-es éveket idézi!

Sokak számára esztétikai katasztrófa a 90-es évek visszatérése, mások, főleg a millennials nemzedék számára, akik épp abban az évtizedben születtek, élményekben dús időutazás.

A XX. század vége felé tetőtől talpig farmerbe öltöztünk, magas derekú nadrágot, miniszoknyát és műanyag ékszereket hordtunk, nyakpántot, spagettipántos ruhákat, tornacipőt, kordbársonyt, sokzsebes nadrágot és biciklinadrágot viseltünk…

A szupermodellektől Diana hercegnőig vagy Carolyn Bessette-ig, a 90-es évek stílusikonjáig ezek aktuálisabbak, mint bármikor. Inspiráljanak Téged is a szupermodellek 90-es évekbeli kreációi! Ma Gigi Hadid idézi fel a felejthetetlen évtized forró trendjeit – nézd meg ajánlatait és a szupertrendek alkalmazását!

Rövid topok – elő a köldökkel!

Minden anyát megrémített ez a trend. A semmivel nem törődő, az időjárást figyelmen kívül hagyó lányok rövid blúzokat hordtak, amelyeket kizárólag csípőfarmerekkel viseltek. A 90-es években spagettipántos felsőket vagy topokat és fűzőket hordtak. A fedetlen köldökben gyakran látszott karika.

Gigi romantikus, fodros T-shirtöt ajánl. Színes bizsukkal és „mom jeans-szel” kombinálva nagyon kislányos külsőt kölcsönöz.

Halhatatlan szabadidőruha

A 90-es években mindenki ezt hordta! A susogós anyagról szívesen feledkezünk meg, de maga a szabadidőruha rendben van. Mostanában – frissített változatban – ezt hordjuk az edzőteremben, hétvégén és hétköznap. A sportmárkák sok divatos megoldást kínálnak. A bomberdzsekiket farmerrel, a szabadidőalsókat pedig zakóval és fehér sneakerrel hordjuk.

Keskeny szemüvegek

Tegyük a fiók mélyére egy időre az Audrey Hepburn-féle szemüveget az Álom luxuskivitelben kockáiról. Vegyük elő inkább azokat, amiket Britney Spears hozott divatba. Az apró, a napsugarakat alig távoltartó, színes lencsés napszemüvegek újra divatba jöttek. Jól mutatnak azonban a fekete, ovális, mátrixos szemüvegek is. Mi Gigi ajánlata? Narancssárga, hosszúkás, vastag keret szaruból.

Bagett, de nem enni!

Carrie Bradshaw a Szex és New Yorkban divatba hozta a Fendi-féle Baguette táskát. Ő mondta: „Ez nem egy sima táska, ez egy Baguette!” – ő is és a táska is legendává vált. Sok márkát inspirál a hosszúkás, klasszikus bagett-táska. Ma újra hordjuk, jellegzetes, vékony láncon és csattal.

Tie dye

A 90-es években mindenki legalább egyszer megpróbálkozott egy pólója befestésével. A tie dye név a festési módról kapta a nevét. A lényege az volt, hogy a ruhadarabot egy meghatározott módon kellett összehajtani, csomót kötni rá, majd festékes tálba tenni. Öblítés és szárítás után máris látható volt az eredmény. Mindenki hordta – a Spice Girlstől a grunge ikonjaiig, Kurt Cobainig. Ezek voltak azok az idők, amikor uralkodtak az élénk színek, amelyeket tetszőlegesen lehetett kombinálni. Az öltözékeket gazdagította a bizsu és a frottír hajgumik (ez is újra divatba jött, de inkább selyem kivitelben).

Halászruha

Egy időtöltés – két trend A halászkalap (megoszlanak a vélemények, ha ezen trend visszatéréséről van szó) és a kertésznadrág A 90-es években leginkább az RnB zenészek viselték őket.

A farmer kertésznadrágok nagyon népszerűek voltak a hip-hop csillagok körében, viselték őket a TLC lányok és Rachel Green a Jóbarátokban.

Bő pulcsik

Újabb ismétlés – egy stílus, amely három, a kilencvenes évekből származó trendet csempész napjainkba. Divat volt akkor a bő pulcsi, leginkább nagy logóval. Olyan kapucnis pulcsikat viseltünk, amikre rávehettük a farmerdzsekit. Az oversize modellek remekül illenek a streetwear öltözékekhez.

Biciklis nadrágot hordott Diana hercegnő és a lányok tornaórán. Az Instagramon az influencerek zakóval, T-shirttel vagy oversize gyapjúpulcsival és sneakerrel hordják. Nehezen értelmezhető trend ez, mert optikailag rövidíti az alakot és kiemeli az alak hibáit.

Gigi még egy trendet átcsempészett napjainkba – a szuper kényelmes övtáskát. A legfontosabb dolgok férnek bele: pénztárca, telefon, kulcs és szájfény. Mi a legnagyobb előnye? Szuper kényelmes, elég átvetni a vállon vagy a derékra rögzíteni, a kezünk pedig szabadon marad. Különösen praktikus megoldás a klubban vagy zenei fesztiválon. Tökéletesen illik a zakókhoz, motorosdzsekikhez és a lenge ruhákhoz.

 

Calvin Klein Jeans pulóver

Nike biciklis nadrág

Emporio Armani napszemüveg

Tommy Hilfiger pulóver

Furla övtáska

Liu Jo Sport melegítő nadrág

Main image: Photo by Edward Berthelot/Getty Images

Tetszett a cikk? Osszd meg!
Insta Hírek