Keresd...

Black Friday 2020, vagyis a bevásárlási lázról

Ha már te is türelmetlenül számolod a napokat az őszi-téli akcióig, hogy feltöltsd a ruhásszekrényt, akkor bizonyára ínyedre lesznek az új hírek. Ez az ünnepnap, vagy egyfajta hagyomány, ami az Egyesült Államokból jött hozzánk, gyorsan közeledik. Természetesen a híres Black Friday-ről van szó, ami idén November 27-re esik.

Honnan jött a név, és mi a története ennek az amerikai ünnepnapnak? Tényleg érdemes aznap vásárolni menni? Ha igen, mire kell figyelned? Miket érdemes megvenned? Megtudhatod ebből a cikkből.

Honnan jött a “Black Friday” név?

Az Egyesül Államokban, az első péntek, a Hálaadást követően, Fekete Péntekként is ismert. Az amerikaiaknak ez az első hivatalos, elő-ünnepi vásárlási szezon kezdete, ahol vásárlók tömegeit vonzzák az eladók különleges ajánlataikkal és kedvezményeikkel.

New York, N.Y: vásárlók tömege a Macy előtt a “Fekete Pénteken”, November 27-én, 1992-ben. (Fénykép: Donna Dietrich / Newsday RM / Getty Images)

Az Oxford Angol Szótár szerint (Oxford English Dictionary) a Hálaadás utáni első péntek már a korai 60′-as évek óta úgy ismert, mint Fekete Péntek. Magának a névnek számos értelmezése, az ünnepnap eredetére vonatkozóan pedig sokféle magyarázata van. Az egyik közvetlenül kapcsolódik a vállalkozások által generált bevételek és veszteségek elszámolások módszeréhez. Több évtizeddel ezelőtt, amikor az Excel nem foglalta szépen össze a sorok összegét, az oszlopokat pedig még papírra vetették, kétféle színt használtak a számlahitel és a terhelési oldal megkülönböztetésére. A két szín arra a gyakorlatra vonatkozott, hogy a könyvben szereplő hitel oldalt fekete tintával, míg a terhelési odalt vörös tintával írták. Azon a napon a könyvelők fekete tintával fedték be.

Egy másik teória szerint a ,,fekete péntek” kifejezés vicces utalás volt az aznap megjelenő hihetetlenül sok emberre az utcán. A belvárosba érkező lelkes vásárlók beáramlása miatt óriási volt a forgalmi dugó. Úgy hisszük, hogy ez a kifejezés a rendőrök és a buszsofőrök körében keletkezett, akik kétségkívül tartanak egy ilyen forgalmas naptól. A nemkívánatos eseményekre való közvetlen utalás ellenére viccesnek tartják ebben az összefüggésben.

A terminológiáról, vagy inkább arról, hogy pontosan miről szól ez az egész

Egy szempillantás alatt számos promóciós információ jelenik meg a “Black Friday”, “Black Weekend” és a “Black Week” kapcsán a helyi üzletekben és a webáruházakban. Első pillantásra nehéz értelmezni ezeket a promóciós érdekességeket, de örömmel segítünk.

Nos, eleinte a “Fekete péntek” volt az egyetlen nap, amikor árcsökkentésekkel várták a vásárlókat. Hamarosan további két nappal hosszabbították meg a promóciós időszakot – a szerencsétlen péntek utáni hétvégével. Innen a “Black Weekend” elnevezés. Mostanában a Hálaadás utáni első hétfő, más néven “Cyber ​​Monday” is népszerűségnek örvend, amely szintén híres az elsősorban webáruházak által kínált kedvezményes kínálatokról.

„Black Week” hasonlatos az egész héten keresztül kínált promóciós kedvezményekhez.

Mit vegyünk a Black Friday idején?

Annak érdekében, hogy ne vesszünk el a kedvezmények áradatában és kövessünk el gyakran hibákat, összeállítottunk néhány ajánlatot, amikre szerintünk érdemes figyelni. Még egy mustár-színű pulóvert megvásárolni, csak azért mert 70% kedvezmény van rá, nem éppen ésszerű megoldás. Érdemes a promóciát egy másik, kicsit átgondoltabb módon megközelíteni.

Érdemes úgy gondolni az őrült pénteken történő bevásárlásra, mint befektetés. Ha már régóta tervezel venni egy kasmír pulóvert, akkor talán ez a nagyszerű alkalom, hogy kevesebbet fizess egy kiváló minőésgű darabért, amit évekig élvezhetsz.

Kedvenceink közé tartoznak a gyapjúkabátok, selyemingek, mohér pulóverek és a bőrdzsekik. Annak érdekében, hogy ne engedj a kényszeres vásárlásnak, azt javasoljuk, hogy készíts egy listát azokról a dolgokról, amikkel kiegészítheted ruhatáradat. Íme az ajánlataink:.

Fehér Ing

Egy klasszikus, amit nem kell bemutatnunk. 100% pamutból készült. Öltönnyel és sportos változatban is jól mutat, farmerrel, illetve sneakerrel.

Calvin Klein Jeans Ing

Klasszikus farmer

A jól szabott farmerek minden kapszulaszekrény alapjai. Az enyhén bővülő modell valódi sikerszám.

Levi’s farmer

Férfi blézer

Enyhén túlméretezett, nemtörődömséget kölcsönöz a viselőjének és szinte bármihez illik. Érdemes a természetes anyagokból készült változatokat választani. Ajánlatunk 100% gyapjúból készült (a bélése pamutból!).

Victoria Victoria Beckham Blézer

Bőr rövidnadrág

Mindenképpen magasderekút és széleset válasszunk (optikailag vékonyítja a lábat). A valódi bőrből készültek évekig kitartanak. Ősszel és télen viseld divatos harisnyával és hosszú csizmákkal.

Sportmax Code Bőrnadrág

Bőrdzseki

A nagyobb ruhadaraboknál maradva, nem maradhat ki a klasszikus ramones sem. Tökéletes a hétköznapi stílushoz és karaktert ad a viselőjének.

LaMarque Bőrkabát

Ideális pulóver

Ami gyapjúból vagy kasmírból készült. A legnagyobb téli fagyok közepette is helytáll. És nem mellesleg biztosan nem fog bolyhosodni.

Patrizia Pepe pulóver

 

 

Tetszett a cikk? Osszd meg!
Insta Hírek