Keresd...

Color blocking, avagy divatos kontrasztos árnyalatok a megjelenésben. Hogyan kombináld a ruha színeket?

A color blocking 2011 egyik legmenőbb trendje volt. Abban az időben olyan divatházak népszerűsítették, mint a Gucci, a Jil Sander, a Prabal Gurung és a Sportmax. Tíz évvel később a trend visszatért. A 2021-es tavaszi-nyári szezonban a color blocking trend Brandon Maxwell, Miu Miu és Raf Simons számos kifutó kollekciójában megjelenik. A color blocking trendet a Bottega Veneta is bemutatta saját Resort kollekciójában, ami az elmúlt szezonokban számos divatirányzatot diktált, így ezúttal sem lehetett másképp. Nézd meg hogyan mutat a kifutókról származó inspiráció az influencerek hétköznapi megjelenésében és lásd, hogyan kombináld a színeket!

A divattal való játék nemcsak a különleges fazonok, hanem a színek kombinálásáról is szólhat. Nézd meg, hogyan keverheted könnyedén a színeket, hogy trendi és érdekes legyen a megjelenésed!

A színkör – hogyan kombináljuk a színeket kontrasztosan?

“A biztonságos fekete most halottnak, unalmasnak, ódivatúnak tűnik” – írta Sarah Mower az amerikai Vogue 2011. szeptemberi számában, a kifutókat és az utcai divatot uraló color blocking stílusok kapcsán. “A szín új hullámának azért tulajdonítok nagy jelentőséget, mert lassan megjelenik a különböző fazonokban – a dzsekiknél, kabátoknál és nadrágoknál, amelyek az 1980-as évek óta alapértelmezetten fekete színben készültek. És valóban történt némi változás, hiszen a többszínű stílus már korántsem ritka látvány. A dán influencerek is segítenek a színek felé nyitni. Növekvő népszerűségüknek köszönhető, hogy sok tervező ismét kedvezően tekint a korábban nem használt árnyalatokra.

A színkör hasznos lehet a color blocking megjelenések létrehozásában. Hogyan használd? Ez attól függ, hogy milyen hatást szeretnél elérni. A color blocking a kontrasztos és a hasonló színek kombinálását jelenti. Ha nem szeretnél kísérletezni ezzel a trenddel, ugyanakkor egy érdekes és színes öltözékre vágysz, kombináld az egymással szomszédos színeket. Például a zöld és a sárga, a piros és a rózsaszín vagy a kék és a lila jól működnek együtt. Ha a legnagyobb kontrasztot keresed, válassz olyan árnyalatokat, amelyek a színkörön egymással szemben helyezkednek el. Például: kék és narancs, zöld és piros vagy sárga és lila. Bármilyen módon is alakítod ki a divatos color blocking megjelenésedet, biztos, hogy jól fog kinézni.

A color blocking trend állítólag Piet Mondrian festőművész munkásságából ered. A művész szerette az egyszerűséget, és szokatlan színkombinációkkal törte meg geometrikus formáit. Yves Saint-Laurent a holland festő műveinek hatására alkotta meg híres Mondrian-ruháit. A fekete és a fehér mellett három szín – a piros, a sárga és a kék – szerepelt a ruhákon, amik az alapszínek. Ez a szám kell, hogy legyen a válasz arra a kérdésre is, hogy hány színt használjunk a megjelenésben. Három szín is elég egy érdekes öltözet létrehozásához. Fontos megjegyezni, hogy a color blocking csak az erős színekre összpontosít, és nem tartalmaz semmilyen mintát. A fekete, a fehér és a szürke nem része ennek a trendnek. Ha kihívást jelent a kontrasztos árnyalatok kombinálása, akkor két árnyalat is elegendő. Ennek a ruhának is nagy hatása van, és a következő tippek biztosítják, hogy ne kövess el hibákat.

Color blocking – hogyan kombináljuk a női ruhák színeit egy megjelenésben?

Ha a megfelelő színkombinációt keresed, mindig használhatja a színkört. Azonnali inspirációt ad a saját megjelenésednek. Ha kontrasztokat szeretnél létrehozni, válassz olyan színeket, amelyek tökéletesen szemben vagy egymás mellett helyezkednek el. Végül is a zöld nem csak a vörössel, hanem a rózsaszínnel is jól mutat. Nézd meg a népszerű influencerek színpárosításait!

Rózsaszín és zöld – a divatos színkombináció

A zöld és a rózsaszín az elmúlt szezonok egyik legtrendibb kombinációja. Ez a duó még akkor is népszerű volt, amikor a tervezők még nem támogatták a color blockingot. Ezek a színek egyszerűen jól működnek együtt. Nézd meg, milyen árnyalatok jelennek meg a stílusokban az Instagramon!

Sárga és lila egy color blocking megjelenésben

A lilával kombinált sárga nem tartozik a legnépszerűbb kombinációk közé, de érdemes adni neki egy esélyt. Ez a duó nagyon merész és figyelemfelkeltő. Egy másik megoldás lehet a sárga szín és egy, az ibolyával szomszédos szín, például a rózsaszín kombinálása. Nézd meg mindkét javaslatot, és döntsd el, melyik az érdekesebb!

Piros és zöld egy divatos color blocking szettben

A piros-zöld megjelenés ideális ötlet lehet, ha egy color blocking szettet szeretnél összeállítani. Ezek a színek, bár elsőre talán nem tűnnek jó kombinációnak, végül egyedinek tűnnek, és jelzik, hogy szeretsz játszani a divattal. A zöld a piros mellett a narancssárgával is jól mutat

Narancssárga és kék kontrasztos color blocking kombinációban

A narancs remekül mutat zölddel párosítva, de a lehetőségek itt még nem érnek véget. A pontosan vele szemben lévő szín a kék. Másrészt a narancssárga nem feltétlenül kell, hogy a megjelenés alapja legyen. Ha az öltözék megalkotása kékkel kezdődik, akkor a piros is jó választás. Nézd meg, hogyan mutatnak ezek a színek a divatos színkombinációkban!

Hogyan kombinálhatok hasonló színárnyalatokat egy color blocking megjelenésben?

A color blocking nem csak a színkörön egymással szemben elhelyezkedő színek kombinálásáról szól. A szomszédos árnyalatok kombinálásával érdekes duót vagy akár triót is létrehozhatsz. Nézd meg, milyen egységes és színes lehet egy ilyen szett!

Rózsaszín és lila – a tökéletes színpáros egy női szetthez

Leonie Hanne a rózsaszínt és a lilát kombinálja kéttónusú ruhájában. Lila inget és tűsarkút párosított lila melegítő nadrággal és táskával. Ez azt mutatja, hogy a color blocking megjelenések létrehozásakor nemcsak a ruhákra, hanem a kiegészítőkre is fontos odafigyelni.

Sárga és zöld a stílusban – vajon ezek a színek passzolnak egymáshoz?

A felső egy színben, és az alsó rész egy másikban? Miért is ne? Nina Sandbech, aki a színek kombinálásának szakértője, megmutatta, hogy ez egy nagyszerű ötlet. A megjelenése sárga garbót és barettet, zöld nadrágot és tűsarkút foglal magában. Ez a kombináció inspirálhat Téged is saját öltözeted megalkotására.

Zöld és kék egy megjelenésben- hogyan kombináljuk ezeket a színeket?

A kétszínű color blocking szett létrehozásakor egyszínű ruhákat és kiegészítőket is választhatsz, ám ezeket csak egyetlen hangsúlyos elemmel törheted meg. Az egyik influencer kék nadrágot választott a zöld inghez, sneakerhez és a táskához. A harmadik szín, a sárga, szintén finoman megjelent. Ez az árnyalat tökéletes párja a zöldnek, és szép kontrasztot alkot a kékkel.

Hogyan kombináljuk a rózsaszínt és a narancssárgát?

Leonie Hanne szintén egy színű felsőt és egy másik színű alsó részt viselt. Láthatjuk, hogy az influencer megjelenésben egy rózsaszín inget és szemüvegkeretet, narancssárga nadrágot és övtáskát visel. Erről a szettről sugárzik az optimizmus. A fashionista egy hozzá illő rózsaszín kabátot vett fel.

Ez is érdekelhet >>> Milyen színek illenek egymáshoz? Kombinálj ruhákat a színkör és a semleges árnyalatok alapján! 5 hasznos trükk egy megjelenéshez

Borítókép: Christian Vierig / via Getty Images

Tetszett a cikk? Osszd meg!
Insta Hírek