MODIVO DAYS 20%! Szerezz extra kedvezményt a csúcsmárkák megjelölt termékeire NÉZD MEG >>>

ÚJ SZEZON: TAVASZ-NYÁR ’24! FEDEZD FEL A TRENDEKET >>>

Keresd...

Férfi divat 2024-ben – ismerd meg az idei év legfontosabb trendjeit

2 min.

A divattervezők egyre inkább aggódnak a divat ökológiai aspektusa miatt, ezért az újabb és újabb trendek megalkotása helyett egyre inkább hosszú távra próbálnak tervezni. A 2023-as évet a férfidivatban a sportos elegancia, az erős színek és az oversized öltönyök jellemezték. Ha annak idején figyelmesen követted a divattrendeket, és legalább egy részük a ruhatáradban kötött ki, akkor van egy jó hírünk: a tavalyi trendek egy része még 2024-ben is divatos lesz! Melyek azok? Megtudod, ha tovább olvasol.

Amikor arra a kérdésre keressük a választ, hogy mi lesz divatos 2024-ben, érdemes végigvenni a vezető tervezők kifutóit.

modivo days 2024

Az ókori Egyiptom, népi minták, fényes anyagok és arany színű elemek – ezekre mindenképpen figyelni kell „a 2024-es férfidivatban”. Az Etro kifutóján egzotikus minták fonódtak egymásba. Megcsodálhattuk a geometrikus, örvénylő selyemingeket a hozzájuk illő rövidnadrágokkal, és az egyiptomi istenek képeivel díszített vékony pólókat.

[Férfi divat 2024]: egzotikus minták
Etro
Photo by Victor Boyko/Getty Images

A Dior bemutatója során a francia divatházhoz köthető tweed és a bouclé fonalból szőtt ruhadarabok egész sorát csodálhattuk meg. Ez a puha anyag egyaránt takarta a rövidnadrágokat, az ujjatlan felsőket és a közepesen hosszú kabátokat. Ezeket neonszínű ruhadarabokkal és kihagyhatatlan elemekkel kombinálták: vietnámi papuccsal és magas talpú mokaszinnal, és mindezt zoknival párosították.

A 2024-es férfidivat legdivatosabb szettjei között a papucs-zokninak biztos helye van.

[Férfi divat 2024]: tweed és bouclé
Dior
Photo by Marc Piasecki/WireImage

„Egy másik 2024-es férfi divattrend a széles, magas derekú nadrág. A divattervezők azt jósolják, hogy ez lesz az egyik legerősebb trend! Az ilyen nadrágok nemcsak nagyon divatosak lesznek, de emellett optikailag is meghosszabbítják az alakot és kiemelik annak arányait. A Bottega Veneta és a Jil Sander már bizonyította, hogy rajong az ilyen modellekért. Viseld ezeket a y2k stílusú nadrágokat övvel és inggel vagy akár pulóverrel.

Nézd meg ezt is: Y2K style – nézd meg a legnépszerűbb ruhadarabokat a 2000-es évek stílusában >>>

[Férfi divat 2024]: magas derekú nadrágok
Jil Sander
Photo by Justin Shin/Getty Images

A 2024-es férfi divattrendeket hirdető kifutókat is elárasztották a… munkaruhák. Ezeknek a ruházati cikkeknek a robbanásszerű ismertté válása már jó néhány szezonnal ezelőtt lezajlott. Ma a divat 360°-os fordulatot tesz. Itt az ideje, hogy újra előbányásszuk a régimódi, térdig érő, extra meleg zoknikat, a rengeteg nagy zsebbel ellátott joggereket és a fényvisszaverő elemekkel felturbózott melegítőfelsőket. A divattervezők egyszerűen megvesznek ezért a trendért, élükön Pharrell Williamsszel, Martine Rose-zal és Silvia Venturini Fendivel.

[Férfi divat 2024]: munkásruhák
Louis Vuitton
Photo by Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images

Idén a 2024-es férfi divat a merész trendeket fogja előtérbe helyezni. Ezek közül az egyik biztosan a neonszínek lesznek, különösen a sárga és a zöld minden élénk árnyalata. Az ilyen színeket elegáns anyagokkal kombinálták: tweeddel” és „boucléval. A tervezők így bátorítanak minket arra, hogy merész döntéseket hozzunk a szokatlan fazonok és színek párosításában. A neonszínek nyugodtan beépíthetők a megjelenésbe egy adott ruhadarab formájában, de ugyanúgy a kiegészítőknél is megjelenhet.

[Férfi divat 2024]: neonszínek
Dior
Photo by Marc Piasecki/WireImage

A 2024-es év divatos öltönyei között egyrészt olyan klasszikusokat köszönthetünk, mint amilyeneket a Hugo Bossnál láthattunk, vagy a csíkos változatok a Saint Laurentnél, és az aranyszínű túlméretezett változatokat a Y/Project kifutóján. A férfi öltönyt már nem csak hivatalos öltözéket igénylő alkalmakra viselik. Egyre gyakrabban találkozhatunk vele a világ divatfővárosainak utcáin alkalmi változatban – egyszerű pólóval vagy garbóval és sportcipővel párosítva.

[Férfi divat 2024]: oversized öltönyök
Y/Project
Photo by Estrop/Getty Images

Ez is érdekelhet >>> Férfidivat: 2024-es tavaszi-nyári trendek a kifutókon

Címlapkép: Photo by Jacopo Raule/Getty Images

Trendek és Tippek
Insta Hírek