Keresd...

Férfi kapszula szekrény – mit tartalmazzon?

Hogyan készítsünk egy jól átgondolt férfi kapszula szekrényt, amely lehetővé teszi, hogy szabadon kombinálj több elemet, hogy különböző, de mindig stílusos szetteket kreálj? Az időtálló ruhatári elemek és a kiváló minőségű alapdarabok segítségével a „mit vegyek fel?” kérdés eltűnik a mindennapos szókincsből. Tudd meg, milyen konkrét tételekre van szükséged egy jól átgondolt ruhatár kialakításához.

Már 7 darab is elég ahhoz, hogy készíts egy alap férfi kapszula szekrényt.

Kiváló minőségű farmerek

A férfi kapszula szekrény nem létezhetne a ruhatári alapok királya – a kiváló minőségű, egyszerű és időtálló farmer nélkül. Az olyan márkák kínálatában, mint a Levi’s, Lee vagy a Wrangler, könnyen megtalálhatod. Érdemes egy egyszerű, szakadásmentes, vintage stílust idéző modellt választani – ez a legegyszerűbb stílusnak is karaktert ad, és soha nem fog kimenni a divatból. A megfelelő farmer kiválasztása nem könnyű feladat, ezért ne félj addig próbálkozni, amíg meg nem találod a tökéletes fazont.

815

Farmer Lee / Farmer Levi’s

Basic pólók

Fehér, fekete, szürke – 3 alap pamut póló ezekben a színekben elég ahhoz, hogy minden nap más és más alkalmi megjelenést kreálj nagyszerű stílusban. Viselheted önmagában, kabátok, nyitott ingek, zakók vagy kardigánok alatt. Sosem mennek ki a divatból. Az ökölszabály egyszerű: világosat viselj sötétebb ruhák alatt, sötétet pedig a sötétebb ruhákhoz.

Gyapjú pulóver

Miért? Mert szó szerint mindenhez illik – kombinálhatod farmerrel, chinoval vagy öltöny nadrággal. Vedd fel pólóhoz vagy akár inghez. Viseld bőrdzseki, trencs vagy katonai parka alatt. A tökéletes kiválasztásához nemcsak a dizájnra és a színre, hanem a kompozícióra is érdemes odafigyelni. A gyapjú- és kasmír pulóverek sok törődést igényelnek, ám jól néznek ki, és úgy melegen tartanak, mint semmi más. Egy férfi kapszula szekrény részeként javasoljuk, hogy válassz egy szürke színű modellt.

816

Gyapjú pulóver Woolrich / Gyapjú pulóver Roy Robson

Fehér ing

A fehér ing a műfaj abszolút klasszikusa. Ennél sokoldalúbb felső valószínűleg nincs is – jól illik öltönyhöz, chinohoz, farmerhez vagy nyári rövidnadrághoz. Kigombolva vagy begombolva, úgy viselheted, ahogyan a legjobban tetszik, és ahogyan az alkalom megkívánja. Egy jó minőségű fehér ing időtálló, és sokféle öltözékhez illik.

Karóra

Egy stílusos óra alapvetően az egyetlen olyan kiegészítő, amelyre egy férfi kapszula szekrénynek szüksége van. Bár előfordul, hogy a férfiak nem fordítanak kellő figyelmet az ilyen típusú kiegészítőkre, érdemes megjegyezni, hogy gyakran a karórák azok, amik az egész stílusnak karaktert adnak, vagy a hiányzó elemét jelentik. Ha vintage hangulatban vagy, válassz egy bőrszíjjal ellátott modellt. Másrészt, ha szereted a modernitást, egy fémes modell jobb választásnak bizonyulhat.

Ramones bőrdzseki

Igen, kifejezetten a Ramones szabásáról beszélünk, nem pedig akármilyen fekete bőrdzsekiről. Hogy miért? Mert ez az egyetlen olyan változat, amely évek óta trendinek számít. A bőrdzseki hajtókával és rajta ezüst patentokkal időtálló, és szinte egész évben viselheted. Válasz a kiváló minőségű anyagból készültet, mert ez egy évekre szóló befektetés.

817

Ramones bőrdzseki Armani Exchange / Ramones bőrdzseki EA7 Emporio Armani

Fehér sneaker

A fehér sneaker egy egész évben használható, időtálló cipő, amely tökéletes alapot biztosít minden férfi sportos megjelenéséhez. Ne félj öltönyhöz viselni, ahogyan azt teszik a világszínvonalú kifutókon is. Azonban farmerrel vagy chino nadrággal is tökéletes. Valószínűleg nincs olyan öltözék, ami ne illene ehhez a cipőhöz. Melyik modellt válasszuk? Lehetőleg valamelyik abszolút klasszikusat, például a Reebok Classic-ot, az adidas Stan Smith-t vagy Superstart, a Nike Air Force-t vagy a Cortez-t.

Tetszett a cikk? Osszd meg!
Insta Hírek