Keresd...

Hogyan válasszunk az alakunkhoz farmert? Találd meg a tökéletes fazont!

Ahogyan azt Yves Saint Laurent is mondta: „A farmer látványos, praktikus és laza. A szerénység, a szexuális vonzerő és az egyszerűség jellemzi.” Sőt, soha nem megy ki a divatból. Az egyetlen nehézséget az jelenti, hogy az alakunkhoz való farmert találjunk. Hogyan csináljuk? Tippjeinkkel könnyedén megtalálod a neked való fazont!

A megfelelően kiválasztott nadrágnak köszönhetően kiemelheted az alakod erősségeit és elrejtheted a tökéletlenségeit. Elég csak azt tudnod, hogy melyik modell való neked!

1. lépés: Hogyan válasszuk ki a megfelelő méretű női farmert?

Nincs két egyforma farmer. Egyes fazonok elfedik a „hurkákat”, és láthatóvá teszik a derekat, míg mások rövidebbé teszik a lábat. Egy valamire emlékezz: nincsen jó vagy rossz alak, csak ügyetlenül összeállított ruhatár. Kezdjük az alapokkal, vagyis hogyan válasszuk a megfelelő méretű farmert? A boltokban a leggyakrabban S-től XL-ig vagy – 36, 38, 40, 42-ig terjedő méreteket találni. A farmerek gyártására szakosodott márkák – mint pl. a Levi’s és a Wrangler – kissé pontosabb paramétereket adnak meg. Általában kettős jelölést használnak: W (waist) vagyis derék és L (Length) – lábhossz.

Farmer vásárlása előtt érdemes használni egy szabócentit. Mérd meg a derekad kerületét, majd oszd el 2,54-el (hüvelyk hossza centiméterben). Ennek köszönhetően megkapod az első dimenziót, vagyis a derékhosszat. Ugyanezt tesszük a hossz mérésekor is.

Például, ha a derekad 79 cm széles, oszd el 2,54-gyel és eredményül 31,1-et kapsz (kerekítsük 31-re). Ha nem szeretnéd számolásra pazarolni az idődet, használd a MODIVO webáruházban az egyes termékekhez elérhető praktikus mérettáblázatot.

532

Wrangler Farmer elérhető mérettáblázattal.

2. lépés: Hogyan válasszunk az alakunkhoz való farmert?

Cél: az alak karcsúsítása

Ahhoz, hogy optikailag karcsúsítsd az alakod és kiemeld a derekadat, érdemes magas derekú farmert választani. Az egyenes vagy a trapéz szárú nadrág egyensúlyba hozza a széles csípőt és a keskeny lábat. Felejtsd el a feszes, vékony csőnadrágot és az alacsony ülepű hipszert nadrágot – ezek olyan fazonok, amik kiemelhetik az alak tökéletlenségeit.

533

A sötét, magas derekú, egyenes szárú női farmer karcsúbbá teszi az alakot. A fényképen: FARMER PINKO

Cél: karcsú lábak

A vastag combbal rendelkező nőknek kerülniük kell a 3/4-es nadrágot, és a combnál végződő modelleket. A legszélesebb pont kiemelése gyakori hiba. A combok karcsúsítása érdekében érdemes boot-cut farmert, vagyis egy térdtől lefelé enyhén szélesedő modellt választani. A boyfriend farmer vagy a népszerű mom jeans szintén ideális lehet.

534

FARMER REGULAR FIT GUESS

Cél: láb meghosszabbítása

A láb meghosszabbítására a legegyszerűbb módszer a gondosan kiválasztott cipő. Csupán annyit kell tenned, hogy magassarkút vagy körömcipőt veszel fel és a lábad karcsúbbnak és feszesebbnek fog tűnni. Emellett válassz magas derekú és hosszú szárú nadrágot, és garantáltan megkapsz néhány kívánt centit.

535

FARMER SLIM FIT G-STAR RAW

Cél: fenék kiemelése

A fenék alakjának kiemelése érdekében, válassz nagy (bevarrt) zsebű modellt. Mint azt a stylistok sugallják – a farmernek nem azért van hátul zsebe, hogy optikailag laposítsák a feneket. Ha szeretnéd elfedni a kerek fenekedet, válassz egy sötét farmert, aminek zsebei közelebb vannak egymáshoz, vagy fedd el a csípődet egy laza tunikával.

536

FARMER SLIM FIT LEE

3. lépés: Mert számít a minőség!

Ne feledd, hogy a méret és a fazon kiválasztásán kívül a farmer minősége is fontos szerepet játszik. Kerüld a nagy mennyiségű (több, mint 30%) poliésztert tartalmazó farmert és a mesterséges, farmerszerű anyagokat. A MODIVO webáruházban megtalálod a 100%-ban pamutból készült nadrágokat, valamint lyocell és elasztán keverék modelleket. Válaszd ki a számodra tökéletes modellt!

Tetszett a cikk? Osszd meg!
Insta Hírek