Keresd...

Hogyan viseljük a bő szárú nadrágot?

Biztosan Neked is feltűnt, hogy egyre gyakrabban látsz bő vagy egyenes szárú nadrágokat az utcán, a kirakatokat pedig teljesen eluralták. Egyesek számára a legutóbbi szezon kedvenc trendje ez, mások inkább távolról figyelik. Ha a második csoporthoz állsz közelebb, ez abból is következhet, hogy nincs ötleted, hogyan hordhatnád a bő szárú nadrágot. Ebben a szövegben ezzel kapcsolatos tanácsokat találsz.

A bő szárú nadrágok viselésekor nem az alak a legfontosabb kulcsa a sikernek, hanem a megfelelően kiválasztott cipő és a felül viselt ruha.

Milyen cipővel viseljük a bő szárú nadrágot?

Mielőtt elmondjuk, milyen cipő áll a legjobban a bő szárú nadrághoz, érdemes megkülönböztetni a többféle bő nadrágot. Nem mindegyik trapéz fazonú! A bő szárú nadrágok között találsz:

  1. Culotte (Culotte-nadrág) fazonút, azaz olyat, amely már a comb magasságában bővülni kezd és maximum boka fölött ér.
  1. Flares/bootcut (harang) – klasszikus fazonú hosszú nadrág bővülő szárral
  1. Crop flares (levágott harang) – enyhén bővülő, boka fölött végződő nadrág

Az elv egyszerű – ezek a nadrágok a legjobban magas sarkú cipővelmutatnak, de nyugi – olyanokkal, amelyekben nyugodtan kibírsz egy napot.

View this post on Instagram

High boots season @mango #mangogirls #ad

A post shared by Leia Sfez (@leiasfez) on

A bő szárú ún. crop flares nadrág jól mutat magas sarkú bokacsizmával amelynek magas a szára és oszlop alakú a sarka. Ennek köszönhetően az egész alak vékonyabbnak tűnik, de a bokád fedve marad, így akár télen is viselheted ezt a fazont.

View this post on Instagram

Not leaving ! Thank you @gapfrance #gapsummer

A post shared by Eléonore (@eleonore.leojeanne) on

A bővülő szárú nadrágról nem kell lemondanod nyáron sem. Sőt, valószínűleg ez lesz a legjobb időszak, hiszen könnyed szellőt biztosítanak a bőröd számára. Fehér cullotte nadrághoz (amilyen a fenti képen láthatsz) tökéletes lesz a magas sarkú bőr papucs, sőt a fapapucs is.

View this post on Instagram

???

A post shared by Jeanne (@jeannedamas) on

A bő szárú nadrág mindig jól mutat, ha bohora veszed a stílust. Ehhez a hatáshoz szükséged van egy vastag sarkú, hasított bőr bokacsizmára, lehetőleg bézs vagy barna színben.

Mit szólnál egy bő szárú, eredeti kezeslábashoz, vagy egy elegáns, fekete trapéznadrághoz? Különleges alkalmakra vegyél fel klasszikus, tűsarkú cipőt vagy tűsarkú bokacsizmát.

A sztájliszt tanácsa:

Elegáns szeretnél lenni bő szárú nadrágban? Válassz magas sarkú lakcipőt!

Bő szárú nadrág – és felül mi?

A bő szárú nadrágokhoz viselt cipőn kívül nagyon fontos az is, mit veszel felülre. Hogy az arányok ne sérüljenek, lehetőleg legyen valami testhezálló darab. Felsőruházatból is válassz olyat, amelynek vonala derékmagasságban ér véget.

Rövid szőrme – tökéletes megoldás felsőruházatnak, trapéznadrág mellé télen. Nem borítja fel az alak arányait, de kiemeli a csípőt, amelyet a trapéznadrág szépen formáz.

Ha inkább streetwear stílust választanál, nézz ki egy rövid tolldzsekit. A kontraszt kedvéért sportcipő helyett válassz elegáns bokacipőt, pl. fehér színben, amely jelenleg a minimalizmus jelképe.

A felsőruházat alá, trapéznadrághoz a legjobb lesz az egyszerű, testhezálló ruhadarab. Lehet ez egy klasszikus T-shirt, például olyan, amilyet a képen látsz.

View this post on Instagram

Friday ?

A post shared by Jeanne (@jeannedamas) on

A szűk, színes, vintege stílusú topok is jól mutatnak bő nadrággal.

Tetszett a cikk? Osszd meg!
Insta Hírek