Keresd...

Komfortos és stílusos – ezek a Birkenstock szandálok

A natúr talpú, rendkívül tartós papucsokat talán ma már mindenki ismeri. Szinte nincs olyan család, ahol legalább egy pár ne virított volna ezekből a csatos, lapos talpú fazonokból. Sok természetesen más márkától való, de az eredetije az mindig a Birkenstocktól ered. A márka legismertebb lábbelije nem véletlenül a papucsuk. Viszont a világ egyik legkényelmesebb és legtartósabb papucsának gyártója nem csak ilyen modelleket készít. Rengeteg izgalmas lábbelije létezik még, sok köztük a szandál, és ezt bizony jóval kevesebben tudják.

Birkenstock szandálok – stílusos és kényelmes lábbelik a nyárra

A Birkenstock története valamikor az 1770-es években kezdődött Németországban, az akkor létrejött kis cipészműhely mára világhírű márkává nőttek ki magát. Ez pedig két fontos dolognak volt köszönhető. Az egyik az, hogy a márka legfontosabb célja a természetes járás megtartása a cipőiben. Vagyis olyan különleges talpat dolgoztak ki, ami a mezítláb való járás érzetét kelti. A másik fontos szempont a Birkenstock lábbelik rendkívüli tartóssága. Hogy ez mit jelent? Pontosan azt, hogy a valódi Birkenstock papucsok évtizedekig tökéletesen szolgálják lábunk egészségét, valamint komfortját és ez bizony a cipőire is igaz. A német márka prémiumgyártással készíti lábbelijeit. Számukra a fast fashion nem mond semmit, hiszen ők olyan tartósságot garantálnak, ami rendkívül hosszú időre szól. A Birkenstock pontosan ezért nem csak egy szeretetmárka, hanem egy valódi életérzés. Azok számára készült, akik nem csak a természetes járás és a kényelem hívei, hanem akik valóban a minőség és a hosszú távú fenntarthatóság oldalán állnak. Ez egyébként sok más minőségi márka fő irányelve is egyben. Merthogy a Birkenstock cipők is pontosan a hosszú távú kihasználhatósággal a fenntartható gyártást képviselik, valamint ez számukra nem csak jól hangzó frázis. A Birkenstock többek közt fenntartható alapanyagokból dolgozik. Cipői előállításához szinte teljes mértekben természetes anyagokat használnak, továbbá az egész vállalat szemléletmódja az értékekről és a fenntarthatóságról szól. Mindezek mellett pedig az egyik legegészségesebb lábbelik gyártója, mint írtuk. Kell ennél több? Aligha. Ezért a Birkenstock női szandálok, valamint férfi változataik egyértelműen az egyik legjobb nyári lábbelinek számítanak. Az alábbiakban arról is szó esik majd, hogy pontosan miért. Mit kapunk a pénzünkért, ha Birkenstock lábbelit választunk? A magas minőségen felül nem csak a kivitelezés prémium, de az anyaghasználat is kiemelkedő szintű. A Birkenstock többnyire finom, minőségi nubuk bőrt használ, és egyedi kiképzésű parafa talppal teszi igazán kényelmessé a cipőit. A parafa talp mellesleg a Birkenstock márka jellegzetes anyaga. Természetessége mellett, rendkívül jól használható a belső és a külső talprészhez is, hiszen könnyű, strapabíró és jól szellőzik. Egy szandál Birkenstock stílusban a nyárra tehát nem csak örök darab, de egyfajta egyedi életérzést is képvisel.

Birkenstock szandálok – stílusos és kényelmes lábbelik a nyárra

Flip-flop női Birkenstock – melyik modellt válasszam?

A Birkenstock flip-flopjai a világ legkényelmesebb vietnámi papucsainak számítanak, ráadásul többféle modell áll rendelkezésre belőlük. Ne lepődjünk meg, ha nem a megszokott vietnámi papucs formáját találjuk náluk, hiszen ortopéd szempontból a jól ismert vietnámi papucs egyáltalán nem egészséges a lábnak hosszútávon. Azonban a Birkenstock direkt kifejlesztette egy olyan verzióját ennek a papucsnak, ami igenis egészséges és hosszú kilométereket is kényelmesen lejárhatunk benne. Ezek a valódi Birkenstock női papucsok, és az ujjelválasztós modellek különféle szép pasztellszínekben is kaphatóak a mostani trendeknek megfelelően, és természetesen a klasszikus színeket is megtaláljuk. Modellek tekintetében választhatunk platform flip-flopot is, amely szintén megfelel a mostani divatnak. Ebből adódóan a márka egyáltalán nem konzervatív, hanem azokat az értékeket viszi tovább, amiket valóban érdemes továbbvinni. Ez pedig a környezetvédelem, a természetesség a minőség és az egészséges lábak többek között.

Birkenstock férfi szandál – a kényelem és a divat tökéletes kombinációja

Birkenstock férfi szandál a kifinomult ízlésvilág egyik csúcsát képezi. Egyszerre hozzák a lezser eleganciát és a stílusos minőséget a különféle modelljeikben. Nem is meglepő, hogy sok férfi választja a nyári szettjéhez ezeket a modelleket. Viszont érdemes tudni, hogy alapvetően a Birkenstock márka különféle tevékenységekhez és évszakokhoz is gyárt cipőket. Vagyis a férfi papucsok, szandálok és klumpák mellett sneakerek, valamint csizmák és munkacipők is készülnek. Ezek a modellek szintén hosszú évekre szólnak, ezért a márka különösen ügyel arra, hogy megtartsa a tökéletes egyensúlyt az aktuális trendek és az örök stílusosság között. Ehhez pedig igazi szakértelem kell, amiből a Birkenstocknál egyáltalán nincs hiány. Kik tehát azok a férfiak, akiknek igazán ajánlott Birkenstock szandált választani a nyárra? Egyértelműen azok, akik nem a fast fashion hívei, hanem valóban olyan stílusos szandált szeretnének, amiket még hosszú évek múltán is hordani tudnak. A márka cipői ugyanis nem arra lettek kitalálva, hogy évenként váltogassuk. Ez pedig az árán és az anyagok minőségén is jól látható. És ha már a minőségről esett szó, a Birkenstock szandálok rendkívül hatékonyak lehetnek azok számára, akik például valamilyen lábfájdalommal kell éljenek, vagy épp túl érzékeny a lábuk a kényelmetlen cipőkre. A Birkenstock cipőket ugyanis nem véletlenül csak a divatbloggerek, hanem neves ortopéd szakorvosok is ajánlják.

Szandálok Birkenstock stílusban – hogyan állítsunk össze egy igazi nyári szettet?

Ha végre kiválasztottuk álmaink Birkenstock szandál típusunkat, akkor mindenképp olyan szettet válasszunk hozzá, ami valamilyen szinten hozza a természetesség érzetét. Ez alól azért néhány modell mégis kivétel, hiszen a Birkenstock tervezésében is találhatóak olyan fazonok, amelyek parafa talpa például teljesen fekete. Ezáltal az ilyen típusok elegánsabb ruházathoz is jól működnek. Ebből adódóan tulajdonképpen a cipő stílusa, típusa és színe határozza meg a szettünket. Hordhatjuk ruhával, szoknyával, de egy laza trikó plusz farmer kombinációval is. Ez lehet sportos, elegáns, félelegáns vagy boho lazaság is többek között. A Birkenstock különféle fazonokban és stílusban alkot lábbeliket úgy, hogy közben megtartja a méltán híres jellegzetességeit is. Ráadásul megjegyzendő, hogy a Birkenstock szandál gyerekeknek tervezett modelljei kifejezetten a kicsik lábára fejlesztett megoldásokkal bír – ez persze nem csak a szandálok kapcsán igaz. Az évszakokkal kapcsolatban sem lehet problémánk. Nem csak nyári és tavaszi cipők találhatóak a kínálatban, hanem téli, sőt túrához való bakancsok is. Csak az ízlésünk és az egyéni elképzelésünk szab határt annak, hogy milyen ruhákat veszünk fel hozzá.

Szandálok Birkenstock stílusban – hogyan állítsunk össze egy igazi nyári szettet?

Tetszett a cikk? Osszd meg!
Insta Hírek