Keresd...

Leggings – edzéshez, randizáshoz és kiránduláshoz

3 min.

Van egy olyan ruhadarab kerek e világon, ami jó szolgálatot tehet randevúzás, kirándulás vagy éppen sportolás közben. Mondjuk, ha jobban belegondolunk, ez a három akár egyszerre is megvalósulhat, például egy romantikus erdei gyors gyaloglás alkalmával. De ha még külön-külön is beszélünk róluk, az biztos, hogy az öltözködés egyik helyzetben sem mellékes. Na, de a jolly joker mindegyikre vonzó megoldásnak ígérkezik!

A karcsúsító leggings pontosan azt kínálja, mint ami a nevéből is kiderül: egyszerű és vonzó alakformálást. Ez pusztán az anyagának, a fazonjának köszönhető, nem véletlen, hogy világszerte nők tízmilliói voksolnak rá a lehető legnagyobb lelkesedéssel. Meg persze az érvek között szerepel a kényelem. A ruganyos, kecses mozdulatok egyik alapvető feltétele öltözet szempontjából a maximális komfortot garantáló ruhák előnyben részesítése. Mit sem ér a vonzó külső, ha közben a kellemetlenség érzete mindent megkeserít. Már csak ezért is annyira pazar választás a női leggings, ami gyakorlatilag bármely évszakban helytállhat, köszönhetően a variációk sokoldalúságának. Nem hiszed? Elég szétnézed a kínálatban, és látod majd, hogy a leggings világában gyakorlatilag nincs lehetetlen, azaz nem létezik olyan kívánság, amelyre valamelyik gyártó még ne talált volna divatos, megnyugtató, egyben természetesen kényelmes megoldást.

festival

Az, hogy mi passzol hozzá a leginkább, tulajdonképpen egy többismeretlenes egyenlet. Mert egyrészt lényegesek a színek, illetve azok harmóniája. Másrészt a cél sem mellékes. Ha a figyelem célkeresztjében a randevú áll, akkor egy feszes toppal például kiváló egységet alkot, de természetesen a hosszabb, lezser felsők is kitűnő választások. Ha a sportolás a lényeg, akkor a kényelem és főleg a funkcionalitás azok a szempontok, amiket megéri alapul venni. A mozdulatok szabadságát nem akadályozó pólók, illetve trikók kitűnő verziók. Míg mondjuk a túrázáshoz jó ötlet réteges öltözködésben gondolkodni, így aztán a vékonyabb pulóverek, mellények is előkerülhetnek. A rétegzett leggings ilyen esetben különösen nagy hasznot hajthat.

A sportos leggings legfőbb tulajdonsága, hogy maradéktalan légáteresztést borítékol. Azaz az izzadság optimális elvezetése úgy biztosítható, hogy közben a befülledés réme teljesen elkerülhető. A pamut, mint alapanyag, nem véletlenül kedvelt, hiszen a fenti kritériumoknak hiánytalanul megfelel, miközben látvány tekintetében sem csekély előnyökkel büszkélkedhet. Nem véletlen, hogy ez a legnépszerűbb, de a különböző modern, speciálisan sportcélra kifejlesztett anyagok is hódítanak.

Szintén fontos a sportra való alkalmazás esetén a rugalmasság, amely nem túlzás, minden leggings sajátja. Gyakorlatilag nem lehet olyat találni, ami ne lenne megfelelően laza kialakítású, ám ha sporthoz keresünk egy modellt, akkor azért próbáljuk fel, hogy valóban olyan érzést nyújt-e, mint amit elképzeltünk, megálmodtunk. Nincs annál rosszabb, mint egy kényelmetlen ruhadarabban sportolni kezdeni, majd percekig, olykor órákig szenvedni az ezzel járó a kellemetlenségek miatt.

Emellett meg kell említenünk az adott modellek vastagságát, két szemszögből. Egyrészt ha túl vastag egy sportolásra használt leggings, az azért nem jó, mert túlságosan is melegít, így túlzott izzadást eredményez. Ha viszont túl vékony, az azért lehet problémás, mert egy átizzadt ruhadarab bizony áttetszővé válhat, amely mondjuk egy fehér sportos leggings esetében jelenthet problémát, például egy tömött edzőteremben. Hogy ezt a gondot megelőzzük, érdemes mindig a jegyzett, elismert gyártók termékei közül választani, hiszen ezek kínosan ügyelnek erre a részletre – hogy megelőzzék vásárlóik kínos pillanatait.

Sportos leggings – milyen anyagot válasszunk?

A bőr leggings az egyik legújabb divatőrület, amiért milliók rajonganak. Nem csoda. Vadító, szexi, vagány, mi kell még a sikerhez? Jó, mondjuk egy pár stílusos lábbeli, ami azon túl, hogy csábító kiegészítő, még komfortosság tekintetében is a maximumon teljesít. A tűsarkú épp úgy pazar döntés, mint a balerina vagy éppen a magas sarkú szandál. A legfontosabb a mindenkori stabilitás megőrzése és természetesen a divatosság, ami ilyen feltételekkel egyetlen pillanatig sem kérdéses. A bőrhatású modellek ráadásul a többi leggingshez képest strapabíróbbak a legtöbb esetben – ezt leginkább akkor lehet garantálni, ha elismert brandek termékeit vásárolja meg az ember. Ezek sportoláshoz nem a legjobbak, ám egy buliba tökéletesek, ráadásul nem is kell rájuk annyira vigyázni, mint a hímes tojásra.

A magas derekú leggings olyan ütős modell, aminek tényleg párja nincsen a piacon. Hogy miért? Azért, mert azon túl, hogy láthatóan ellenállhatatlanul kihangsúlyozza a női test figyelemre méltó idomait, komfortosság terén is az élen teljesít. Vagyis az az esetében egy cseppet sem igaz, hogy a szépségnek ára van. Ez csak egy városi legenda, aminek persze lehet, hogy a kitalálója érezte és értette a valóságtartalmát, de ami ezen a területen fél másodpercig sem fogadható el igazságként. Mert nem az!

A magas derék ráadásul egészségügyi szempontból is tökéletes választás, hiszen védi a női szerveket, azaz esélyt sem ad a megfázásnak, felfázásnak. Ennek fiatalabb korban nem tulajdonítanak nagy jelentőséget a nők, ám később belátják, mennyire fontos odafigyelni erre a kritériumra. A magas derekú leggings pedig úgy képes ezt megvalósítani, hogy közben divatos, stílusos megjelentést kölcsönöz.

A női leggings tehát szembe megy minden olyan fals elgondolással, hogy a vonzó külsőért szenvedni és küzdeni kell. Dehogy! Ha egy ilyen ruhanemű kézközelben várakozik, akkor semmiféle kínlódás vagy harc nem kaphat sem teret, sem helyet. Éppen ezért mondják a divathoz értők, hogy a női leggings minden hölgy gardróbjában fontos szereplő. Érdemes viszont felkészülni a „függőségre”: aki egyszer kipróbálja, annak egy nem lesz elég belőle.

Magas derekú leggings – a női alak tökéletes hangsúlyozása

Trendek és Tippek
Insta Hírek