Keresd...

Milyen hosszú ruhát válasszunk a tűsarkúhoz? Ezekre érdemes odafigyelni

A hosszú ruhákat trükkös lehet stylingolni, néha rátaposunk a cipő sarkával vagy egyszerűen kényelmetlenül illeszkednek. Szerencsére vannak módok arra, hogy magabiztosan (és könnyedén) elkerüljük a divatbakikat. Ismerd meg, hogy a tűsarkúval milyen hosszúságú ruhát viselhetsz, hogy tökéletesen nézz ki.

A felfedett boka könnyedséget és kifinomultságot kölcsönöz a megjelenésednek – különösen akkor, ha vékony pántos elegáns szandált viselsz. Miről érdemes még tudnod?

Milyen hosszú ruhát válasszunk a cipőhöz?

Sok múlik a magasságodon és az alakod arányain, ezért a legjobb, ha a ruhát a cipővel együtt méred le. Érdemes kihasználni a MODIVO prémium divat multi márka által kínált ingyenes kiszállítást*, hogy a ruhát tűsarkúval és – ami fontos – bármilyen elegáns cipővel viselhesd. Ha magassarkú cipőt választasz, és később balerinára váltasz, akkor jó esély van rá, hogy a ruha leér a földre, megnehezítve a járást és a táncot. Ne hozz elhamarkodott döntést, különösen akkor, ha esküvőre vagy más, hasonlóan hivatalos eseményre keresel kreációt.

Az estélyi ruha hosszúságát a MODIVO egyes termékei mellett található mérettáblázatban is ellenőrizheted. Fordíts különös figyelmet „a ruha teljes hosszára”, amit a válltól annak aljáig kell mérni.

Milyen hosszúnak kell lennie a maxi ruhának?

Vannak különböző elméletek arról, hogy milyen hosszúnak kell lennie a ruhának. Ez nagyban függ az arányaidtól és a komfortérzetedtől. Ha karcsú és formás bokád van, akkor mindenképpen jó ötlet, ha kiteszed. Ezáltal könnyebbnek fog tűnni a sziluetted.

720

Estélyi ruha MARELLA

Az alacsony magasságú hölgyek számára kicsit nehezebb a maxi ruhák viselése. A ruha gyakran túl hosszú, és néha még jobban megterheli az alakot.

Létezik egyáltalán tökéletes hosszúság?

Határozottan nem. Ha jól kidolgozott vádlid van, érdemes olyan ruhát választani, ami eltakarja azt. Ha pedig gyönyörű, formás lábakkal büszkélkedhetsz, válassz egy kétoldalas kivágású darabot. Az alapszabály könnyen betartható: minél hosszabb a ruha, annál elegánsabb (különösen tűsarkúval kombinálva). Viszont… a ruhának nem szabad a padlón “feküdni”, érintve a sarkadat. Jó, ha legalább egy hüvelykkel a föld felett végződik.

721

Ruha LIU JO/ Ruha PATRIZIA PEPE

Ahogy korábban említettem, nincs ideális hosszúság a hosszú ruhákhoz. Egyes stylistok azt javasolják, hogy a ruhának a sarok közepéig kell érnie, míg mások azt tanácsolják, hogy csak a cipő orra látszódjon a ruha alatt. Sok múlik azon, hogy mennyire érzed magad komfortosan. Ne feledd, hogy táncolás vagy séta közben biztonságban kell érezned magad, és egy túl hosszú ruha könnyebben bepiszkolódik a táncparketten. Végül is, ahogy Coco Chanel mondta: „a luxusnak kényelmesnek kell lenni, különben nem luxus”.

Ez is érdekelhet: Divatos ruhák a 2021-es tavaszi-nyári szezonra. Ezek azok a modellek, amiket már ma viselni szeretnél >>>

A divatos maxi ruhákat megtalálod a MODIVO-n. Használd a „maxi” szűrőt és találd meg a minden alkalomra tökéletes ruhát. A termékleírásban láthatod a modell magasságát és a méreteit, ami biztosan segít a választásban és lerövidíti a kereséssel töltött időt.

Tetszett a cikk? Osszd meg!
Insta Hírek