Keresd...

2023/2024-es őszi-téli trendek: divatos táskák, amik meghódították a kifutókat

A 2022/2023-as őszi és téli trendeket hirdető nagy divatházak bemutatóin a legdivatosabb táskák a meglepetések, a múltra való utalások és az ismerős modellek újragondolásának egyfajta keverékei, a divatipar ökológiai szempontjait szigorúan szem előtt tartva. Szőrmés bevásárlótáskák, klasszikus, pattintós táskák, láncokkal díszített borítéktáskák és XXL-es táskák – ezek hamarosan meghódítják a divatfővárosok utcáit.

A 2023/2024-es őszi-téli szezon divatos táskáit keresve áttekintjük a legjobb divatházak bemutatóit. Nézd meg, mik jelentek meg a Chanel, a Prada, a Loewe, vagy a Salvatore Ferragamo kifutóin.

Ha egy adott táska változat megjelenik egy olyan márka kifutóján, mint a Givenchy, a Prada vagy az Ann Demeulemeester, akkor szinte borítékolható, hogy az lesz a következő szezon slágere. 2023/2024 őszén és telén a divatos kézitáskák közé tartoznak majd a szőrméből (természetesen műszőrméből) készült táskák. Mivel fogjuk kombinálni őket? Naná, hogy teljes szőrmés megjelenéssel vagy meleg anyagú darabokkal: kötött ruhákkal és tweed kabátokkal.

>>>Nézd meg ezt is: 2023/2024-es őszi-téli trendek: a legdivatosabb női kabátok egyenesen a kifutókról

szőrmés fekete táska
Ann Demeulemeester
Photo by Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images
szőrmével borított bőrtáska
Givenchy
Photo by Stephane Cardinale – Corbis/Corbis via Getty Images

Az előző évben mikroszkopikus kézitáskákkal leptek meg minket. Azonban ez egy olyan átmeneti divathullám volt, ami hamarosan a múlté lesz. Az idei szezonban nem kell aggódnod, hova rakd a rúzsodat és a pénztárcádat. Hiszen a Loewe, a Dior vagy a Balmain kifutóin az XL-es méretű kézitáskák a 2023/2024-es őszi-téli időszak legdivatosabb kézitáskái között tűntek fel. A hatalmas bevásárlótáskák, valamint a klasszikusabb, fogantyús modellek ideálisak lesznek a mindennapi használatra, munkába vagy utazáshoz.

nagy bőrtáska
Loewe
Photo by Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images
nagy fekete vászontáska
Balmain
Photo by SAVIKO/Gamma-Rapho via Getty Images

Mint azt korábban említettük, a divatos táskák legújabb trendjei az új termékek, például a szőrmével borított táskák és az időtlen klasszikusok, például a patentos oldaltáskák keveréke. Ezek többsége a Louis Vuitton kollekciójában jelent meg. A klasszikus táskákat a Chanel és a Dior kifutóján is láthattuk. Ez a fajta kiegészítő egy olyan befektetés, ami hosszú évekre velünk marad. A klasszikus kialakítású minimalista kézitáskákat a MODIVO-nál olyan márkák kollekcióiban találhatod meg, mint a Coach és a Furla.

klasszikus fehér táska
Louis Vuitton
Photo by Francois Durand/Getty Images

A kifutó trendjeit végignézve nem szabadulhatunk attól a gondolattól, hogy egyes elemek ismétlődnek. A tervezők a bolygó iránti gondoskodás jegyében igyekeznek nem túl sok új trendet létrehozni. A láncos táskák már több szezon óta előkelő helyet foglalnak el a divatos kézitáskák listáján. A Chanel divatház vezette be őket elsőként, míg a Bottega Veneta egy jóval nagyobb lánccal állt elő, és ma már a legtöbb divatmárka kínálatában megtalálhatóak. Az aranyláncos Louis Vuitton sminktáska keltette fel leginkább a figyelmünket.

láncos táska fantáziadús mintázattal
Louis Vuitton
Photo by Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images

Aki figyelemmel kíséri a legnevesebb divatházak kollekcióit, az biztosan észrevette, hogy a piros szín lesz a 2023/2024-es őszi-téli szezon slágere. A tüzes piros nemcsak a ruhákon, hanem a kiegészítőkön is megjelent, köztük a bevásárlótáskákon, az oldaltáskákon és az ún. pouch bag-eken. Maximilian Davis a Ferragamo második kollekciójába nagy mennyiségben csempészte be a jellegzetes melegvöröset. A piros táskák a Valentino, Gucci vagy Marni kifutóin is láthatók voltak. Ez a kiegészítő tökéletes lehet monokróm, alapszínekben pompázó megjelenések elemeként, de egy piros total look kiegészítésére is.

2023/2024-es őszi-téli trendek - piros táska
Salvatore Ferragamo
Photo by Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images
kifutómodell egy piros, szegecses táskával
Valentino
Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images

Az előző őszi-téli szezonban domináló, kényelmes párnára emlékeztető divatos kézitáskák után most a szokatlan formájú változatok következnek. A 2023/2024-es őszi-téli divatos kézitáskák közé tartoztak a trapéz alakú táskák – a Prada táskáit ráadásul virágokkal díszítették –, a Valentino táskáihoz hasonló szegecses, téglalap alakú borítétáskák, vagy a Chanel rendkívül eredeti, láncos gömb alakú táskái.

fekete trapéz kézitáska
Prada
Photo by Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images
fekete-fehér Chanel gömbtáska
Chanel
Photo by Stephane Cardinale – Corbis/Corbis via Getty Images

A 2023/24-es őszi-téli trendlistánkat a szarka stílusú modellek zárják, vagyis a csillogó ezüstös kézitáskák: oldaltáskák, borítéktáskák, vagy akár fonott kosarak az olyan divatházak kifutóiról, mint a Balmain és a Coperini. Ezúttal azonban nem csak partira ideális választása, hanem a hétköznapokra is. Viseld az ezüstszínű táskát úgy, mint a kifutómodellek: vékony fekete harisnyával és fekete slip dress-szel.

egyedi formájú ezüstszínű táska
Coperni
Photo by Peter White/Getty Images
kis ezüstszínű táska, aranyszínű elemekkel
Balmain
Photo by SAVIKO/Gamma-Rapho via Getty Images

>>>Nézd meg ezt is: 2023/2024-es őszi-téli trendek a női divatban – ismerd meg a szezon legdivatosabb ruháit és kiegészítőit!

Címlapkép: Vittorio Zunino Celotto/Getty Images

Tetszett a cikk? Osszd meg!
Trendek és Tippek
Insta Hírek