Keresd...

Smart casual – ötletek férfiaknak

Elegáns és profi külső öltöny nélkül. Hogy lehetséges ez? Ismerd meg a smart casual stílust, azaz a sportos eleganciát. Nézd meg, mi jellemző rá, milyen körülmények között válik be és fedezd fel azokat a ruhadarabokat, amelyeknek köszönhetően időtálló, smart casual öltözékeket alkothatsz.

Jelenleg az ún. smart casual stílus a férfiak egy kedvenc öltözködési módja.

Smart casual – mit jelent?

Ez a stílus tökéletesen egyesíti a kényelmet és az igényes külsőt. A smart casual az arany középút a klasszikus elegancia és a sportos lazaság között, amely önbizalmat ad és teljes kényelmet biztosít. Ennek köszönhetően ez a stílus egyre népszerűbb az egész világon.

Smart casual – milyen alkalomra?

A smart casual jól hangzik, de milyen alkalmakkor használható ki ez a stílus? A félformális férfi öltözék remek megoldás pl. ünnepélyes ebédre, keresztelőre vagy más családi eseményre. Smart casual akkor is jó lesz, ha este a barátaiddal találkozol, vagy moziba, színházba, esetleg randira készülsz. A stílus jól vizsgázik az iroda folyosóin is – főleg olyan helyeket, ahol nincs szigorú dress code, de a sportos vagy a casual ruházat mégsem szívesen látott.

Smart casual a gyakorlatban – ez nem hiányozhat a szekrényedből!

Tudod, hogy a smart casual Neked való, de fogalmad sincs, hogyan állíthatnál össze egy teljes ruhatárat? Már mondjuk is! A stílus néhány alapvető elemből áll, amelyek alapján könnyen összeállíthatsz számos öltözéket. Ezek a következők:

  1. sportos zakó,
  1. chino nadrág,
  1. pamut és len ingek,
  1. garbók és pulóverek,
  1. galléros pólók.

Sportos zakó

A smart casual összeállításokban öltöny helyett félformális zakó van és nem élére vasalt nadrág. Tavasszal és nyáron válassz vékonyabb, pamut vagy len zakókat, őszre és télre pedig gyapjú vagy tweed lesz a legjobb. Ha univerzális zakót szeretnél, válassz visszafogott, semleges színűt, például feketét, sötétkéket vagy szürkét. Ha azonban nem tartózkodsz az érdekes mintáktól, válassz pl. divatos kockás zakót.

155 156

Joop! Férfi zakó Digel Férfi zakó

A sztájliszt tanácsa

A sötétkék zakóhoz nyugodtan felvehetsz farmert. Ahhoz azonban, hogy ez az összeállítás jól mutasson, válassz klasszikus fazonú farmert, lehetőleg sötétkék színben, és jól szabott változatban.

Chino nadrág

Enélkül az elem nélkül nehéz elképzelni a smart casual ruhatárat! A chino nadrág sok összeállítás alapja, ezért érdemes néhányat beszerezni ebből anadrágból különböző színekben. Először jöjjenek a klasszikus színek – fekete, sötétkék, szürke és bézs – később gondolkodhatsz egyedi mintákon vagy szokatlanabb színeken.

157

Michael Kors férfi chino nadrágok

Len és pamut ingek

Bár a smart casual jelentése laza elegancia, a szekrényedből nem hiányozhatnak a hagyományos ingek. A leghasznosabbak a pamut és len modellek időtálló színekben – fehér, világoskék vagy halványrózsaszín – és a finom mintásak, pl. aprókockásak.

Garbók, pulóverek és galléros pólók

Ősszel és télen a zakó alá nyugodtan felvehetsz egy vékony garbót valamilyen semleges színben. Ha nem rajongsz a garbókért, válassz pulóvert klasszikus vagy V nyakkal. Nyáron az ing helyett bátran viselhetsz galléros pólót. Bár a teniszpályákról származik, a sportos eleganciát juttatja eszünkbe és a hétköznapi férfi ruhatár részévé vált.

158 159

Hugo férfi garbó / Michael Kors galléros férfi póló

Úgy érzed, a smart casual Neked való ajánlat? Itt az ideje felfrissíteni a ruhatáradat! Mindent megtalálsz a Modivo webáruházban, amire csak szükséged van a divatos smart casual összeállításokhoz.

Tetszett a cikk? Osszd meg!
Insta Hírek