Keresd...

Téglalap alkat – hogyan öltözködjünk téglalap alkattal?

A téglalap alkat a H betűre hasonlít. A nők körében meglehetősen népszerű alaktípus. Tanácsot adunk arra vonatkozóan, hogyan öltözz úgy, hogy kiemeld az erősségeidet és kihozd magadból a legtöbbet. Cikkünkből azt is megtudhatod, milyen fazonokat érdemes elkerülni.

Az alaktípusok segítenek meghatározni a test arányait, és ennek alapján következtetni az előnyös ruha fajtákra. Nem minden fazon alkalmas minden alakra. Természetesen az, hogy miben jársz, nagyrészt a stílusodtól függ. Azonban érdemes észben tartani, melyik ruha modellben fogsz a legjobban mutatni. Ma górcső alá vesszük a téglalap alkatot és kiválasztjuk azokat a ruhákat és megjelenéseket, amelyek kiemelik az erősségeidet, nőies formáidat és elfedik a kisebb hiányosságokat. Arról is szó lesz, milyen fazonokat kerülj, ha alakod hasonlít a H betűre.

Téglalap alkat – mi jellemzi?

A téglalap alkat egyszerűen fogalmazva egy egyenes alak. Ha tested hasonlít erre a formára, az nem jelent mást, minthogy nagyon arányos alakod van. Mi jellemzi a téglalapot? Válla és csípője egyvonalban van, kicsi a melle, nincs kifejezetten derékvonala és hosszú a lába. Nem minden téglalap magas, de sokan közülük büszkélkedhet 170 cm-es magassággal. Ez azonban nem egy szükséges feltétel – az alacsony nőknél is előfordulhat, hogy alakjuk hasonlít a téglalapra. Egyesek szerint ez a fajta alaktípus áll legközelebb az általában fiúsnak tartott alakhoz. Viszont mi azt javasoljuk, hogy elsősorban a téglalap alkat előnyeire összpontosíts. Az egyik az, hogy szinte bármit felvehetsz! Nem köt a más alkatokra vonatkozó szabály – nem kell felesleges kiegészítőkkel és díszítésekkel kompenzálni. Csupán arra kell ügyelned, hogy ne rontsd el az arányokat.

Ez is érdekelhet: Alaktípusok – nézd meg milyen alakod van >>>

Téglalap alkat – hogyan öltözködj?

Mely fazonok a legelőnyösebbek a téglalap alkatú nőknek? Ha szeretnéd kiemelni a derekadat, válassz ruhát, amik szépen kihangsúlyozzák. A trapéz (“A” formájú) modellek és a boríték ruhák ideális választások. Köszönhetően a rendkívül nőies formáknak – a puffos ujjaknak, derékövnek és a szétterülő alsó résznek, alakod nagyon nőies formát ölthet. Stílusosan és hihetetlenül nőiesnek érezheted magad benne. Ne félj az olyan kiegészítőktől, mint a sallang, csipkék vagy az asszimetrikus elemek. Mindegyik hozzáad az alakodhoz.

Ha szoknyáról van szó, válassz redőzött fajtát és mintásat – nincsenek megkötések! Az “A” alakú szoknyák szintén csodás opciók, mivel karcsúsítják a derekat. Akárcsak a ceruzaszoknyák, amelyeket szembeállíthatsz egy overszize inggel, vagy akár egy laza pólóval.

Mely nadrág a legjobb a téglalap alkatúaknak? A magas derekú nadrág, illetve rövidnadrág szintén jó választás lehet. Annak a ténynek köszönhetően, miszerint hosszú lábaid vannak, megengedheted magadnak a 7/8-as nadrágot, ami felfedi a bokádat és formálják az alakodat. Ha gondod van a megfelelő hosszúságú nadrág kiválasztásával, mert például a legtöbb modell egyszerűen túl rövid, akkor a 3/4-es tökéletes választás. Az alakformáló nadrág, az ún. bootcut szintén egy meghosszabbított, magas derekú modell.

Téglalap alkat – milyen fazonokat kerülj?

Már az elején említettük, hogy a téglalap alkattal rendelkező nők szerencsések, mert a ruhák nagy részét megengedhetik maguknak anélkül, hogy megzavarja az alakjuk aranyáit. Azonban vannak olyan modellek, amiktől óvakodj. Az alacsony ülepű az egyik. Annak a ténynek köszönhetően, hogy a téglalap nőknek hosszú lábaik vannak, az alacsony derék meghosszabbítja az alakot. Azok a laza ruhák, amelyek torzítják a figurát, szintén hátrányosak. Csak akkor megengedettek, ha más, az alak figuráját megtartó ruhákkal használod, pl. mom jeans-szel és túlméretezett, puffos inggel.

Ezt is nézd meg: Hogyan válasszunk az alakunkhoz farmert? Találd meg a tökéletes fazont! >>>

Minden termék kapható online a modivo.hu-n.

Tetszett a cikk? Osszd meg!
Insta Hírek