Keresd...

Tippek a tökéletes női tavaszi kabát kiválasztásához

A női tavaszi kabát kiválasztása nem egyszerű feladat, hiszen viseletünk nemcsak az évszaktól, de egyéniségünktől is függ. Hosszabbat vagy rövidebbet válasszunk? Melyik szín lehet az ideális egyéniségünkhöz? Manapság már ezerféle megoldás közül választhatsz. Most megmutatjuk, hogyan találhatod meg a számodra ideális modellt!

Női tavaszi kabát – rövid vagy hosszú fazon a nyerő?

Az első napsugarak már kiolvasztottak minket a téli hidegből, és lassan, de biztosan a természet is virágba borult. Eljött hát az ideje annak, hogy a téli kabátokat tavaszira cseréljük. A női tavaszi kabát kiválasztása azonban nem egyszerű feladat. Nemcsak az a fontos ugyanis, hogy kényelmes és csinos legye, de az is, hogy a melegebb délutánokon és a hűvösebb estéken egyaránt védjen minket.

A tavaszi női kabátok esetén hatalmas a választási lehetőség. Ízlésünk szerint választhatunk hosszabb és rövidebb, szűkebb vagy bővebb fazonú modellekből, ám hogy melyik mellett döntünk, azt leginkább két dolognak kell meghatároznia. Az első és egyben talán legfontosabb dolog nem más, mint a testalkatunk. A hosszabb fazonú, szűkített tavaszi kabátok általában a karcsúbb, magasabb hölgyeknek állnak igazán jól, míg a rövidebb kabátok a teltebb alakú vagy alacsonyabb hölgyek esetében is kiváló választást jelentenek.

De választhatunk hosszabb, lezserebb modellt is, mely szinte bármilyen testalkat esetében ideális döntés lehet. A testalkat mellett fontos az is, hogy milyen kiegészítőkkel és egyéb ruhadarabokkal szeretnénk viselni az általunk választott női tavaszi kabátot. Kiegészítők terén a hosszabb női tavaszi kabátok mellé jó választás lehet egy elegáns bokacsizma vagy akár egy lapostalpú cipő is. Míg a rövidebb fazonú kabátokkal általában nagyon jól mutatnak a magasabb szárú csizmák is.

Végül, de nem utolsósorban pedig érdemes arról is néhány szót ejtenünk, hogy milyen alkalomra szeretnénk magunknak ideális női tavaszi kabátot vásárolni. Hiszen más szabás és más megjelenés lehet az ideális egy jeles alkalomra, és másban érezhetjük jól magunkat az utcán, a mindennapokban.

Női tavaszi kabát - rövid vagy hosszú fazon a nyerő?

Elegáns női tavaszi kabátok – melyik szabást érdemes választanunk?

Abban az esetben, ha igazán elegáns női tavaszi kabátok közül szeretnénk válogatni, először is érdemes megnézni, melyik fazon lehet az ideális számunkra. A hosszú, szűkített szabás tökéletes választás lehet, ha olyan, elegáns kabátot keresünk, melyet bármilyen jeles alkalomra, akár egy esküvőre vagy egy összejövetelre is nyugodtan felvehetünk.

A hosszabb slim fit kabátok kiválóan mutatnak akár egy alacsony szárú, magasított sarkú bokacsizmával vagy egy magasabb szárú csizmával is. Természetesen a rövidebb kabátok közt is találunk elegáns megoldást. Ezek közül is érdemes azonban olyan, szűkebb fazonú modellt választani, mely segít kiemelni a nőies alakot és formákat, ennek érdekében pedig akár egy szép, vékony övvel is hordható. A rövidebb kabátokhoz szintén ideális választás lehet egy mutatós csizma.

Színek terén érdemes a sötétebb színekre koncentrálnunk. Alkalmi szettünkhöz jó választás lehet egy fekete színű tavaszi kabát, esetleg sötétkék vagy barna kabát. Bizonyos alkalmakra azonban az olyan, élénkebb színe is ideálisak lehetnek, mint például a piros, vagy épp a rózsaszín kabát, mely abból a szempontból is jó választást jelent, hogy a nőiességet és saját egyéniségünket is segít kifejezni. Anyaghasználat terén érdemes a szövetkabátok, esetleg a ballonkabátok közt keresgélnünk, hiszen ez a két anyag illik leginkább az elegánsabb hétköznapi vagy alkalmi öltözékekhez is.

Olcsó női tavaszi kabátok – érdemes rájuk költeni?

A tavaszi szezonra sokan tekintenek úgy, mint egy rövid, átmeneti időszakra. Ebben van valami, hiszen általában március második felében érkezik a jó idő, május elején pedig már-már azt mondhatjuk, hogy nyakunkon a nyári meleg. A tavaszi kabát tehát olyan viselet, amit 1,5-2 hónapig viselünk.

A legtöbben éppen ezért az olcsó női tavaszi kabátok mellett döntenek, melyeket már pár ezer forintért is beszerezhetünk. Mondván, az átmeneti időszakban nincs értelme annak, hogy túlzottan sokat költsünk a ruházkodásra. Ezt a döntést azonban többszempontból is érdemes megfontolni. Egyrészt azért, mert az olcsó kabátok hamar tönkre mennek, és előfordulhat, hogy egy-két szezon után már meg is kell válnunk tőlük. Arról nem is beszélve, hogy ezek az olcsó női tavaszi kabátok kevésbé jó anyagból készülnek, ami pedig nemcsak az élettartamukat befolyásolja.

Egy jó minőségű női tavaszi kabát olyan anyagból van, mely képes a lélegzésre. Ennek köszönhetően megvéd minket a hidegtől, a melegebb időben viszont nem izzadunk meg benne túlságosan. Ez különösen fontos abban a szezonban, amikor az időjárás meglehetősen szeszélyes. Tavasszal könnyen előfordulhat ugyanis, hogy még verőfényes napsütésben és melegben indulunk el otthonról, néhány órával később azonban, amikor elérkezik a naplemente ideje, a hőmérséklet egyik percről a másikra csökken.

Ilyen helyzetekben nagyon jól jön egy minőségi tavaszi kabát, mely segít abban, hogy ne úgy lehessünk csinosak az év legszebb hónapjaiban, hogy se túl melegünk ne legyen, se a megfázástól ne kelljen tartanunk. Végül pedig érdemes megemlíteni azt is, hogy egy jó tavaszi kabát akár a hűvösebb, nyár eleji vagy nyár végi estéken is jó szolgálatot tesz, és akár az őszi szezonban is viselhető. Arról nem is beszélve, hogy az olcsó női tavaszi kabátokkal ellentétben hosszú évekig jó társunk lehet az átmeneti időszakok során.

Olcsó női tavaszi kabátok – érdemes rájuk költeni?

Női steppelt tavaszi kabát – milyen színek dominálnak idén?

A női steppelt tavaszi kabát egy lazább viselet, mely tökéletes választás lehet egy egyszerű, hétköznapi szetthez is. Hosszabb és rövidebb fazont is választhatsz, mely alkatodtól és ízlésedtől függően remekül beilleszthető a tavaszi ruhatárba.

Természetesen színek terén is hatalmas a választék, és minden évben más és más árnyalat lehet a felkapott. Akadnak azonban olyan megoldások, melyek örökérvényűnek tekinthetők. Ilyen például a fekete steppelt női kabát, mely semleges színének köszönhetően szinte bármilyen ruhadarabbal és kiegészítővel jól kombinálható. Hasonlóan jó választás lehet a fehér, melynek esetében érdemes azonban odafigyelni arra, hogy inkább sötétebb színű ruhákkal és kiegészítőkkel párosítsuk. Egy fekete nadrág és egy sötétbarna cipő mellé például kifejezetten jó döntés lehet akár egy hosszabb, akár egy rövidebb fazonú steppelt női kabát.

Abban az esetben pedig, ha valami igazán különlegesre vágysz, választhatsz az olyan színek közül is, mint a piros vagy a sárga, melyek élénkebbek és segítenek abban, hogy kifejezhesd saját egyéniségedet és megmutathasd személyiségedet a világnak.

Tetszett a cikk? Osszd meg!
Insta Hírek