MID SEASON SALE! Vásárolj csúcstermékeket még alacsonyabb árakon. NÉZD MEG
Keresd...

2024-es Oscar: legszebb vörös szőnyeges kreációk

4 min.

Lement a 2024-es Oscar-gála, és mint minden évben, a Dolby Színház szőnyege igazi kifutóvá változott. A 96. Oscar-díjátadó ünnepség valódi látványossággá változott, mi pedig izgatottan vártuk az év legfontosabb filmes és divatbemutatóját. Ez a divattörténelem előtti főhajtásban, az elegáns minimalizmusban és a nőies pasztellszínekben csúcsosodott ki. Íme a legszebb vörös szőnyeges kreációk a 2024-es Oscar-ról.

MSS

Szokás szerint az idei Oscar-gála sem okozott csalódást, az érzelmek teljes skáláját nyújtotta számunkra: az arcpirítóan drága és fenomenális kreációk iránti csodálattól kezdve a győztesek beszédei közbeni meghatottságon át a viták okozta sokkig, ami, mint minden évben, idén sem hiányzott!

A mérhetetlen érzelmek, amikor Emma Stone átvette az idei legjobb női főszereplőnek járó díjat (a „Szegény Párák” című filmben Bella Baxterként nyújtott alakításáért), könnyeket csalt a szemünkbe. Stone ezzel második Oscar-díjával gyarapította gyűjteményét (az elsőt a „La La Land” című filmben táncolta ki). A legjobb női mellékszereplőnek járó díjat a Da’Vine-os Joy Randolph kapta, aki a „Téli szünet” című filmben Mary tragikus karakterének Oscar-díjas alakítását nyújtotta nekünk, és a Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia első díjával egészítette ki vitrinjét.

Az Oscar 2024 idei nagy győztese, az „Oppenheimer” az egész ceremóniát letarolta (és mi teljesen egyetértünk!). A legjobb férfi főszereplőnek járó szobrocskát Cillian Murphy kapta, aki mesterien alakította Robert Oppenheimer szerepét, míg a legjobb férfi mellékszereplőnek járó díjat Robert Downey Jr. nyerte el, aki tökéletesen alakította Oppenheimer régi riválisát, Lewis Strausst. Maga a film a Legjobb Film kategóriában is elnyerte a szobrocskát, és ezzel mindkét színésznek garantálta első Oscar-díját.

Az Oscar-gála elsősorban a filmművészet ünnepe és egy fenomenális divatbemutató, de emellett viták is vannak. Mi lenne egy filmes díjátadó gála egy kis megrökönyödés nélkül? A sokkoló bejelentések történetében első helyen szerepel John Cena, aki a legjobb jelmez kategóriát adta át….. meztelenül, míg Emma Stone-ra a frász jött, mert elszakadt a ruhája. Ahogy ő maga magyarázta, mindez Ryan Gosling előadásának volt köszönhető, amit végig ugrált és táncolt. Az Oscar-gála idei díszvendége Messi volt, és nem az a Messi, akire gondolsz. Arról a kutyáról beszélünk, aki Snoopot alakította az Egy bukás anatómiájában. Névre szóló meghívót, saját VIP-helyet és csokornyakkendőt kapott, és a kamera imádta!

Gosling fent említett fellépése messze a kedvenc pillanatunk az egész 2024-es Oscar-gáláról. A színész elénekelte a Barbie című film Oscar-jelölt dalát, talpra állította az egész közönséget, és 101%-osan jól érezte magát. Ryan úgy nézett ki, mint egy vérbeli Ken: rózsaszín öltönyt és kesztyűt viselt, távolról pedig a felesége, Eva Mendes támogatta.

A 2024-es Oscar is a Blunt-Gosling duóé volt, akik úgy döntöttek, hogy játékos és baráti ugratásokkal vetnek véget a „Barbie” és „Oppenheimer” között már fél éve tartó háborúnak. A ceremónia végével „Barbieheimer” hivatalosan is megszűnt létezni.

A díjakat már kiosztották, de mi lenne az Oscar-díjátadó a sztárok fenomenális ruhái és öltönyei nélkül? Nézzük a 2024-es Oscar-gála legszebb kreációit.

Az Oscar-díjas Emma Stone egy lélegzetelállító ruhában érkezett a vörös szőnyegre, amelyet a „Szegény Párák” című filmből ismert Bella Baxter karaktere ihletett. A Louis Vuitton divatház címkéjével ellátott mentazöld maxiruha Baxter pasztellszínű, kivágott és bouffant ruhadarabjaira hivatott utalni. Ruhája egyszerű és elegáns, de a hosszú uszálynak és a terjedelmes baszknak köszönhetően fenomenális is. A kreáció finom és csajos tónusát egy több mint 30 karátos gyémántokkal kirakott nyaklánc töri meg. Gyönyörű!.

2024-es Oscar Emma Stone
Emma Stone / Louis Vuitton – Photo by Rodin Eckenroth/Getty Images

Azt hiszem, már meggyőződhettünk arról, hogy Zendaya öltözködésében nincs helye hibának. A színésznőnek fantasztikus ízlése van, ráadásul a stylistja, Law Roach tudja mitől döglik a légy. A Dűne világkörüli turnéja után, amit egy futurisztikus megjelenésben járt végig, Zendaya úgy döntött, hogy lelassít, és a nőies klasszikusoknak hódol. A 2024-es Oscar-gálára egy Armani által tervezett egyedi hosszú ruhában érkezett. A legenda úgy tartja, hogy a tervező egyedi kreációi garantálják az aranyszobrocskát. Zendayát idén nem jelölték, de a vörös szőnyegen biztosan lenyűgözte a közönséget. Homokóra alakú, szemet gyönyörködtető egyvállas ruháját kristályokkal hímzett pálmafák díszítették. Haját retro bob frizurával ékesítette.

Olvasd el ezt is >>> Zendaya: a képernyő és a vörös szőnyeg stílus királynője

2024-es Oscar Zendaya
Zendaya / Giorgio Armani – Photo by Jeff Kravitz/FilmMagic

Tegye fel a kezét az, aki nagy rajongója Jennifer Lawrence-nek! Nemcsak színészi tehetségét, távolságtartását és humorérzékét imádjuk, hanem a stílusát is. A 2024-es Oscar-gálán Jennifer Lawrence egy olyan Dior-ruhában tündökölt, amelynek megvarrása állítólag 1500 órát vett igénybe. A 2024-es Dior haute couture 2024-es tavaszi-nyári divatbemutatón először látott Lawrence 59-es számú pöttyös ruhájának kivágott szegélye és testhezálló mídere volt, amelyet hosszú voile díszített, de a legnagyobb sláger a ruhát borító pöttyök voltak. Ezek szerint itt az ideje, hogy pöttyös ruhatáradat pöttyökkel egészítsd ki?

Olvasd el ezt is >>> Divatos minták 2024-ben: ezeket a mintákat fogjuk viselni tavasszal és nyáron

2024-es Oscar Jennifer Lawrence
Jennifer Lawrence / Dior – Photo by John Shearer/WireImage

Az 2024-es Oscar kreációi nem csak olyan ruhákból állnak, amelyek egyszerűen csak gyönyörködtetik a szemet. Ez egy divattörténet is, amelyet ezek a gyönyörű tüll- és selyemrétegek foglalnak magukba. Az Oscar-gála egyik legszebb ruháját Carey Mulligan viselte. Ez a műalkotás tökéletes reprodukciója az 1951-es eredetinek a Balenciaga archívumából. A földöntúli szabású és gyönyörűen díszített, fehér tüllszalaggal ékesített kis fekete ruhától elállt a lélegzetünk, és ahogy Carey Mulligan bevallotta: „Azt hiszem, ez a kedvenc ruhám, amit valaha viseltem”. Mi is pontosan ugyanezt gondoljuk!

2024-es Oscar Carey Mulligan
Carey Mulligan / Balenciaga – Photo by John Shearer/WireImage

A 12 év rabszolgaság című film mellékszerepéért 2014-ben Oscar-díjat nyert Lupita Nyong’o egy levendulaszínű, testhezálló Giorgio Armani-ruhában érkezett az Oscar-gálára. A csajos és álomszép darabot selyemfonallal hímezték, több száz kristálykővel díszítették, és gyönyörűen hangsúlyozták tollakkal a derekán és az uszályán. Lupita gyémánt fülbevalót, karkötőt és gyűrűt viselt a De Beers márkától. Egyszerre volt félénk, nőies és kacér.

2024-es Oscar Lupita Nyong’o
Lupita Nyong’o / Armani – Photo by John Shearer/WireImage

We’re #kenough!!! Ryan Goslingot Hollywood egyik legjobban öltözött színészének tartják. A 2024-es Oscar-gála vörös szőnyegére egy Gucci fekete öltönyben (és természetesen rózsaszín zokniban) érkezett. Először ekkor nyűgözött le a megjelenésével. Amikor rózsaszín ruhában jelent meg a ceremónián, és elénekelte az „I’m Just Ken” című dalt, még jobban megszerettette magát a világgal. Meghívta az egész Dolby Theatre-t, hogy csatlakozzon a mulatsághoz, Slash mellett táncolt a Guns N’ Roses-ból, az öltözékével tisztelgett Marilyn Monroe előtt (a „Diamonds Are a Girl’s Best Friend” című számához készült előadásában), együtt énekelt Barbie szett-társaival, és közben egyszerűen túlvilágian nézett ki. Nem nyert szobrocskát, de véleményünk szerint megnyerte ezt a gálát.

Olvasd el ezt is >>> Barbiecore – divatőrület a halhatatlan rózsaszín árnyalataiban!

2024-es Oscar Ryan Gosling
Ryan Gosling / Gucci – Photo by Jeff Kravitz/FilmMagic

Melyik 2024-es Oscar-alkotás tetszik a legjobban? Mi egyértelműen a #Stone és #Gosling csapat vagyunk!

Olvasd el ezt is >>> Oscar 2023 – a hírességek legszebb kreációi

Címlapkép: Photo by Sarah Morris/WireImage

Trendek és Tippek
Insta Hírek