Keresd...

A country stílus újult erővel tér vissza!

3 min.

Trend alert! A cowboy style 2024 egyik legdivatosabb mikrotrendjének ígérkezik. Western, farmer, nagy kalapok, westerncsizma, boho vegyítve a glamourral… A női country stílus egyenesen a vadnyugatról hódítja meg a divat világát.

Imádjuk, ahogy a divat összefonódik a popkultúra világával. Ebben az esetben Beyoncé a felelős a country stílus övezte felhajtásért. A pop királynője új albumot adott ki, és közben az egész divatvilágot cowboykalapok viselésére sarkallta. Fedezd fel a női country stílust, ami a 2024-es év egyik legdivatosabb trendje!

festival

Mindannyian izgatottan vártuk Beyoncé legújabb albumának megjelenését. A pop királynője titokzatos módon szállította az információkat az új albumáról. Amikor a 2024-es Super Bowl alatt bejelentette, hogy új albumot ad ki, a stadion egészen megvadult, Bey pedig úgy döntött, hogy ad egy kis ízelítőt abból, amin oly régóta dolgozik. A „16 CARRIAGES” volt az első kislemez, amely az albumot népszerűsítette, és ezzel elindította a country stílus iránti őrületet.

A Cowboy Carter az énekesnő szülőhelyére, Texasra utal. Beyoncé a pandémia alatt kezdte meg az album munkálatait, és már most tudjuk, hogy ezzel nem érnek véget az újdonságok, hiszen a Cowboy Carter csak a második felvonása a Honey B által bejelentett trilógiának. Bey új albuma szokás szerint mestermű, de a népszerűsítése is művészi.

Az énekesnő már az új album bejelentése előtt titokzatosan utalt arra, hogy a Cowboy Carter visszatér a családi gyökereihez. Gálákra és hivatalos eseményekre westerncsizmát, bojtokat viselt, és egy ideje már a westernekben megcsodálható nagy karimájú kalapok is a védjegyévé váltak. Egy szempillantás alatt tömegével jelentek meg a cowboy-stílusú ruhák az utcákon, és Beyoncé hivatalosan is úttörőjévé vált a 2024-es trendnek.

Bár az utóbbi években nem tartozik a legnépszerűbbek közé, a country stílus nem áll távol tőlünk. A cowboy stílus iránti őrületet már az 1960-as években is tapasztalhattuk, amikor Elvis Presley volt a szcéna királya. Nem sokkal később a countryénekesnő Dolly Parton is zenetörténelmet írt, aki – mint később kiderült – keresztlányába, Miley Cyrusba oltotta a western és Tennessee szeretetét. A zenei színtér másik country stílusú ikonja Taylor Swift volt, aki westerncsizmában és gitárral kezdte karrierjét. Mára már Bey is csatlakozott a vadnyugati ruhák híveinek sorába, és az egész világ mögötte áll.

A legdivatosabb cowboy szettek nemcsak a boho stílusra helyezik a hangsúlyt, hanem az egyes, különleges ruhadarabokra is, amelyek elengedhetetlen kellékei és alapjai ennek a stílusnak.

Semmi sem tükrözi jobban a country stílust, mint egy széles karimájú kalap. A cowboyok barna bőrből készült, nyakuknál megkötött kalapokat viseltek. A country stílus modern megfelelője finoman feldobja az eredetit. A 2024-es cowboykalapnak zsinór helyett lánca van, és leginkább ezüstös, csillogó változatban fogjuk viselni. A disco cowboy girl-re való utalás a country és a glamour/disco stílus gyönyörű egyvelege, Beyoncé pedig a tőle megszokott kecsességgel tanít meg minket, hogyan kell ezt csinálni.

Ha szeretnéd beépíteni a széles karimájú női kalapot az outfitedbe, de a fényes változat túl avantgárd neked, válaszd ezeket a klasszikus barna modelleket. Bella Hadid példáját követve párosítsd őket finoman csillogó flitteres blúzokkal.

Gyakorlatilag minden divatirányzat alapja elsősorban a csizma. Mi lenne a country stílusú outfitekkel westerncsizma csizma nélkül? A western bokacsizmák már régóta uralják a divatvilágot, és az egyetlen dolog, ami változik, az a hosszuk. A hegyes orrú és vastag sarkú csizmát nem csak mi szeretjük: a népszerű hírességek is beleszerettek. Sokoldalúságuk pedig tagadhatatlan: a westerncsizma egész évben viselhető. Keresd a cirkóniás díszítésekkel vagy bojtokkal ellátott darabokat.

A cowboy stílus nem csak flitterekből áll. Ugyancsak jól illik a farmer ruhákhoz, amelyek kortalanok, kényelmesek és a beleillenek a 2024-es tavaszi-nyári trendekbe. Emlékszel a régi westernekben a cowboyok által viselt öves nadrágba bújtatott farmeringekre? Keresd őket a Levi’s vagy a Wrangler márkák kínálatában, a melegebb napokon pedig válaszd a farmerruhákat vagy miniszoknyákat.

Olvasd el ezt is >>> Női farmerdzseki: outfitek, amiket imádnak a fashionisták

A hagyományos country stílusban nem volt helye a fényes ruhadaraboknak, és ha a régi westernek stílusát szeretted volna megidézni, akkor főleg a barnára és a farmerre korlátozódtál. Ma a szokatlan kombinációk a divatosak, aminek eredményeként ezüst és arany kiegészítőkkel ellátott szettek születnek. Az avantgárdot nem kedvelő nők és a maximalisták egyaránt megtalálják itt a számításukat.

Az előbbi esetében egy fekete-fehér tónusú cowboy stílus és egy finom kiegészítő, egy ezüst mokaszin vagy egy mini kézitáska lehet a lehető legtutibb választás.

Azok viszont, akik a csillogásban érzik magukat a legjobban, és a pop királynőjéhez hasonlóan a mob wife aesthetic elrabolta a szívüket, a country stílusú kiegészítőket kombinálhatják az aranyszínű ruhákkal. Ha a westerncsizma mellett döntesz, hagyd ki a kalapot, ha pedig a cowboykalapra esett a választásod, válassz fekete tűsarkú cipőt, hogy lazábbá tedd a megjelenést.

Van valami titokzatos és még felfedezetlen a country stílusban, és az az érzésünk, hogy ez csak a kezdete annak az őrületnek , amit a cowboy stílus fog kiváltani a divatvilágban. Alig várjuk, hogy még több outfitet lássunk, és belevágjunk a ruhatárunk összeállításába!

Címlapkép: Photo by James Devaney/GC Images

Trendek és Tippek
Insta Hírek