MID SEASON SALE! 5-30%-os kedvezmények

Keresd...

A kényelem és pihenés netovábbja: köntösök, melyeknek te sem tudsz ellenállni

3 min.

A fürdőköpeny vagy köntös olyan ruhadarab, mely nélkül élni lehet, csak nem feltétlenül érdemes. Az igazán jó köntös ugyanis a tökéletes komfort szinonimája. Nincs jobb érzés, mint egy forró fürdő vagy frissítő zuhany után bebújni egy puha fürdőköpenybe, és az este hátralévő részét pihenéssel tölteni. Természetesen ennek érdekében olyan köntöst kell választanunk, ami leginkább illik egyéniségünkhöz. Most megmutatjuk azt, hogyan találhatod meg a számodra igazi fürdőköpenyt!

A hölgyek számára fontos a kényelem, de legalább ennyire lényeges tud lenni a megjelenés is. Éppen ezért a tökéletes női fürdőköpeny ismérvei a következők: puha, komfortos és praktikus, valamint csinos és mutatós is egyben. Olyan, amiben a férjüknek, párjuknak, legfőképp pedig maguknak is tetszenek egy kellemes, relaxáló fürdő vagy zuhany után. Éppen ezért fontos, hogy olyan női fürdőköpenyt válasszunk, melynek megjelenése és anyaga egyaránt tökéletes. Kényelmes, puha, jól bírja a nedves környezetet is, és könnyen tisztítható.

MSS

A női fürdőköpeny alapvetően két kategóriára osztható. Az egyik a laza, vékony köntös, mely a meleg, nyári napokon is kényelmesen viselhető. Egy csinos, vékonyabb köntös tökéletes választás lehet egy medencében való csobbanás után, de akár a tengerparton is magunkra ölthetjük, ha nem szeretnénk, hogy a nap túlságosan sokáig érje a bőrünket. Ezek a fürdőköpenyek lengék, jól szellőznek és nem csak praktikusak, de rendkívül kényelmesek is egyben.

A vastagabb fürdőköpenyek ezzel szemben a hidegebb, őszi és téli napokon jelentenek tökéletes megoldást. Talán nincs is jobb érzés annál, mint kilépni egy kellemes fürdőből vagy egy forró zuhany alól, és a pihe-puha fürdőköntösbe bújva, egy csésze teával bekuckózni kedvenc filmünk vagy könyvünk társaságában. A vastagabb anyagú fürdőköpenyek nem csak puhák és kényelmesek, de melegek is egyben. Így egy vastagabb fürdőköntös tökéletes választást jelente abban az esetben, ha a hideg, téli estéken sem szeretnénk fázni, ám szívesen éreznénk magunkat minden nap kényelemben.

Női fürdőköpeny – kényelmes és puha ruhadarab a tökéletes relaxációhoz

A fürdőköpeny vagy köntös olyan ruhadarab, mely természetesen nem csupán a hölgyek kiváltáságát jelenti. Olyannyira, hogy eleinte, a XVI. századtól kezdve csak férfiak viselték, hiszen a korabeli fürdőkben előírásnak számított, hogy a férfiak csak testüket befedve mehettek be a vízbe. A fürdőköntös azonban olyan praktikus megoldásnak bizonyult, hogy a XIX. századra beszivárgott a hétköznapi divatba és a hölgyek egyik kedvenc kiegészítő darabjává vált.

Az urak tehát éppúgy megtalálhatják a számukra ideális darabot, melyet fürdés vagy zuhanyzás után viselhetnek, garantálva a százszázalékos komfortérzetet. A férfi fürdőköpenyek közt szintén találhatunk vékonyabb és vastagabb anyagú modelleket. Akadnak olyanok, melyeket egy egyszerű alsóneművel (vagy akár anélkül) is viselhetünk, és olyanok is, melyeket akár a pizsamára is felhúzhatunk.

Hogy milyen modellt választunk, az leginkább attól függ, hol szeretnénk viselni az adott köntöst. Vásárolhatunk olyan fürdőköpenyt, mely kényelmes és egyszerű, így tökéletes választást jelent az otthoni, fürdés vagy zuhanyzás utáni relaxációhoz. De olyat is, mely elegáns és mutatós darab, így máshol is viselhetjük, például az uszodában, a strandon, a parton, vagy akár egy szaunázás után is.

Fontos továbbá az is, hogy az általunk választott köntös megjelenésében jól illeszkedjen személyiségünkhöz. Az igazán jó férfi fürdőköpeny esetében kevesebb szabás közül választhatunk, így a dolgunk relatíve egyszerű, a női fürdőköpeny esetében azonban érdemes figyelmet fordítani az alakunkhoz illő, megfelelő forma kiválasztására is. Ez nem csupán a látvány, de a kényelem szempontjából is lényeges lehet.

Abban az esetben, ha olyan fürdőköpenyt keresünk, mely kényelmes és elegáns is egyben, a szatén köntös lesz számunkra a tökéletes választás. A szatén igazi luxus anyag, mely selyemből és pamutból készül, ezáltal utánozhatatlan kényelmet és puhaságot garantál. Arról nem is beszélve, hogy megjelenése igazi letisztult eleganciát sugároz. Elég csak rápillantani egy szatén fürdőköpenyre, és az első pár dolog, ami eszünkbe jut majd, egész biztosan a következő lesz: minőség, kényelem, luxus és romantikus elegancia.

A szatén köntösök természetesen többféle szabásúak lehetnek, és találkozhatunk egyszínű, valamint mintás darabokkal is. Hogy milyet választunk, az leginkább testalkatunktól és stílusunktól függ, azonban alapvetően elmondható minden szatén köntösről, hogy elegáns választás lesz, mely a tökéletes minőségnek köszönhetően hosszú évekig garantálja a stílusos kényelmet és a valódi, luxus pihenést számunkra.

Szatén köntös – az igazi luxus fehérnemű

Amikor fürdőköpenyről beszélünk, sokaknak egyből a klasszikus, pamut köntösök jutnak eszébe, és nem véletlenül. A pamut fürdőköpeny ugyanis a legegyszerűbb, legpraktikusabb és legkényelmesebb megoldás abban az esetben, ha az otthoni fürdőzés utáni időt szeretnénk kellemes relaxációval tölteni.

Egy igazán jó pamut fürdőköpeny legnagyobb előnye, hogy nem csupán puha és kényelmes. Rendkívül jó nedvszívó képességgel is rendelkezik, ami azt jelenti, hogy a legjobb választást jelenti egy kiadós fürdőzés vagy frissítő zuhany után. Ráadásul gyorsan szárad és tisztítása is egyszerűen és hatékonyan megoldható. Éppen ezért nem csoda, hogy a pamut fürdőköpeny világszerte nők és férfiak millióinak otthoni ruhatárában található meg.

Sokan persze úgy gondolják, hogy egy pamut fürdőköpeny kevésbé esztétikus, mint például egy szatén köntös. Való igaz, hogy utóbbi elegánsabb lehetőség, mely kifinomult egyéniségre és luxus életstílusra utal, ettől függetlenül azonban egy praktikus pamut fürdőköpeny is lehet szép. Manapság ugyanis rengeteg modell közül választhatunk, és a karcsúsított fürdőköntösök ugyanúgy megtalálhatók a kínálatban, mint a színes és mintás pamut köpenyek. Éppen ezért a pamut fürdőköpenyek közt bárki megtalálhatja a számára ideális, egyéniségéhez és stílusához egyaránt illő, kényelmes és praktikus darabot. Azt, melyet akár nemcsak otthon, de fürdőzés után a strandon, vagy úszás után az uszodában is büszkén viselhet.

Trendek és Tippek
Insta Hírek