Keresd...

A legdivatosabb férfi cipők – trendek a 2022/2023-as őszi-téli szezonra

2 min.

A vezető tervezők számára az őszi/téli szezon sokkal korábban kezdődik, mint nálunk. Már jó pár hónapja körülötte forogtak a gondolataik, amikor megalkották a 2022/23-as FW kollekciójukat. Mi jelent meg a kifutókon? Kétségtelenül az egyik meglepetésnek a divatos férfi cipők bizonyultak, összhangban a 2022/2023-as őszi-téli trendekkel. Bár a tervezők az előző szezonokból jól ismert modelleket tálaltak fel nekünk, mindegyikük kissé felfrissített változatban jelent meg. A szóban forgó cipőket lásd alább.

Alkalmi félcipők, oxfordok vagy a fekete sneakerek nem szokatlanok, ha az őszi és téli férfi lábbelikről van szó, de a 2022/2023-as őszi-téli szezon trendjeit hirdető kifutókon látottak mindenképpen meglepőek.

festival

A férfi (és női) kapszulagardrób egyik alapdarabja, szinte mindenhez illik, és egy újabb szezonban bizonyítja, hogy sosem megy ki a divatból. Melyik cipőről van szó? Természetesen a fehér sneakerről, amit – ha még nem tetted volna meg – mindenképpen érdemes beszerezned a ruhatáradba. 2022 őszén az elmúlt szezonokban a polcokra kerülő fehér daddy shoes helyett válassz retro stílusú, boka felett végződő felsőrésszel rendelkező modelleket. A sportos kialakítású változatok és a jellegzetes, fűzőt váltó gumis változatok szintén népszerűek. Meríts ihletet a Spyder kifutójából vagy az 1990-es évek kosárlabda pályáiról.

Travis Barker öltönyben és fekete félcipőben sétál a kifutón

Spyder. Photo by Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images

A klasszikus férfi elegáns félcipő is kap egy ráncfelvarrást 2022/23 őszén és telén. A chunky shoes, azaz a kissé nagyobb és nehezebb lábbelik trendje a sneakerek esetében továbbra is jelen van, és ezúttal a klasszikus modelleknél is megjelent. Ha divatos férfi cipőt keresel az öltönyhöz vagy zakóhoz, válassz egy vastagabb talpú cipőt. Ez a masszív hivatalos cipő olyan márkák kifutóin jelent meg, mint a Prada és a Vetements. Hogyan viseljük? Meríts ihletet Travis Barker vörös szőnyeges megjelenéséből.

Egy modell fehér szőrmekabátban és barna oxford cipőben sétál a kifutón

Prada. Photo by Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images

>>>Ez is érdekelhet: 2022/2023-as őszi-téli férfi divat – ismerd meg a kifutók trop trendjeit

Az őszi/téli szezon egyik legnépszerűbb divatirányzata a preppy stílus. Az akadémiai megjelenés ihlette kardigánok, chinok és nyakkendők kerülnek az előtérbe. Az oxford tökéletesen illik egy ilyen outfithez, és a 2022/2023 őszi/téli időszak legdivatosabb férfi cipői közé tartozik, aminek felsőrészét lyukak és a fűző jellemezi, bár a Fendi kifutóján pántos változatokat is láthattunk. Ezeket a félcipőket könnyedén kombinálhatod hétköznapibb vagy kissé elegánsabb összeállításokkal.

Egy modell fekete csizmában sétál a kifutón

Photo by Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images

Úgy tűnik, hogy a tervezőket még mindig erősen inspirálja a goth, metal vagy punk szubkultúra és az annak képviselői által viselt lábbelik. A 2022/2023-as őszi és téli divatos férfi cipők bemutatásakor ezúttal az egy évvel ezelőtt a kifutókon megjelent nehéz, a chunky boots váltotta fel a fekete bokacipőt. Ez a fajta lábbeli kötelező darab a sportos stílus rajongói számára, egy csipetnyi punksággal fűszerezve. A RAGE AGE legújabb kollekciójában rengeteg ilyen modellt találsz.

Egy modell öltönyben és fekete chelsea csizmában sétál a kifutón

Justin Gall. Photo by Estrop/Getty Images

A vezető divatházak legújabb kollekcióit elnézve nem érezhetjük úgy, hogy a cipők nagy része a múltra reflektálna. Ennek az az oka, hogy sok tervező a bolygó védelmében ügyel arra, hogy ne hozzon létre túl sok új mikrotrendet. A klasszikusok iránti szeretetéről ismert Giorgio Armani például a 2022/2023-as őszi és téli divatos férfi cipők közé felvette a chelsea csizmát. Ez a lábbeli nem hiányozhat az üzletemberek és az angol stílus rajongóinak ruhatárából.

Giorgio Armani. Photo by Estrop/Getty Images

A Black Friday ideje alatt vonzó árakon vehetsz divatos téli férfi cipőket a MODIVO-n!

Borítókép: Peter White / via Getty Images

Trendek és Tippek
Insta Hírek