Keresd...

A legdivatosabb férficipők – trendek a 2023/2024-es őszi-téli szezonra

Bár nálunk még csak most kezdődik az őszi/téli szezon, a vezető tervezők már jóval előttünk járnak. A divat előre dolgozik, de – szerencsére – mi is, így mielőtt kint jelentősen csökkenne a hőmérséklet, vetünk egy gyors pillantást a kifutókon megjelenő darabokra. Kétségtelenül az egyik meglepetésnek a divatos férfi cipők bizonyultak, összhangban a 2023/2024-es őszi-téli trendekkel. Bár a tervezők az előző szezonokból jól ismert modelleket tálaltak fel nekünk, mindegyikük kissé felfrissített változatban jelent meg. A szóban forgó cipőket lásd alább. 

Az alkalmi félcipők, oxfordok vagy a fehér sneakerek nem szokatlanok, ha az őszi és téli férfi lábbelikről van szó, de a 2023/2024-es őszi-téli szezon trendjeit hirdető kifutókon látottak mindenképpen meglepőek.

A férfi (és női) kapszulagardrób egyik alapdarabja, szinte mindenhez illik, és egy újabb szezonban bizonyítja, hogy sosem megy ki a divatból. Melyik cipőről van szó? Természetesen a fehér sneakerről, amit – ha még nem tetted volna meg – mindenképpen érdemes beszerezned.

2023 őszén, az elmúlt szezonokban rekordokat döntögető fehér daddy shoes helyett érdemes a retro stílusú, boka felett végződő felsőrésszel rendelkező modelleket választani. A sportos kialakítású változatok és a jellegzetes, fűzőt váltó gumis változatok szintén népszerűek. Meríts ihletet a Louis Vuitton kifutójából vagy az 1990-es évek kosárlabda pályáiról.

Modell fehér sneakerben
Louis Vuitton
Photo by Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images

A klasszikus férfi elegáns félcipő is kap egy ráncfelvarrást 2023/24 őszén és telén. A chunky shoes, azaz a kissé nagyobb és nehezebb lábbelik trendje a sneakerek esetében továbbra is jelen van, és ezúttal a klasszikus modelleknél is megjelent.

Ha divatos férfi cipőt keresel az öltönyhöz vagy zakóhoz, válassz egy vastagabb talpú cipőt. Ez a masszív hivatalos cipő olyan márkák kifutóin jelent meg, mint a Givenchy és a JW Anderson. Hogyan viseljük? Meríts ihletet Travis Barker vörös szőnyeges megjelenéséből.

fekete, ünnepi félfcipő öltönynadrághoz
Givenchy
Photo by Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images

>>>Ez is érdekelhet: 2022/2023-as őszi-téli férfi divat – ismerd meg a kifutók trop trendjeit

Az őszi/téli szezon egyik legnépszerűbb divatirányzata a preppy stílus. Az akadémiai megjelenés ihlette kardigánok, chinok és nyakkendők kerülnek a reflektorfénybe. Az oxford tökéletesen illik egy ilyen outfithez, és a 2023/2024-es őszi-téli időszak legdivatosabb férfi cipői közé tartozik, aminek felsőrészét lyukak és a fűzők teszik egyedivé, bár a Fendi kifutóján pántos változatokat is láthattunk. Ezeket a félcipőket könnyedén kombinálhatod hétköznapibb vagy kissé elegánsabb összeállításokkal.

Férfi oxford a kifutón
Louis Vuitton
Photo by Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images

Úgy tűnik, hogy a tervezőket még mindig erősen inspirálja a goth, metal vagy punk szubkultúra és az annak képviselői által viselt lábbelik. A 2023/2024-es őszi és téli divatos férfi cipők bemutatásakor ezúttal az egy évvel ezelőtt a kifutókon megjelent nehéz, a chunky boots váltotta fel a fekete bokacipőt. Ez a fajta lábbeli kötelező darab a sportos stílus rajongói számára, egy csipetnyi punksággal fűszerezve. A RAGE AGE legújabb kollekciójában rengeteg ilyen modellt találsz.

Férfi bokacipő
Givenchy
Photo by Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images

A vezető divatházak legújabb kollekcióit elnézve nem érezhetjük úgy, hogy a cipők nagy része a múltra reflektálna. Ennek az az oka, hogy sok tervező a bolygó védelmében ügyel arra, hogy ne hozzon létre túl sok új mikrotrendet.

Így például a klasszikusok iránti szeretetéről ismert Dior a 2023/2024-es őszi és téli divatos férfi cipők közé felvette a gumicsizmát. Ez a lábbeli nem hiányozhat egyetlen, a divathoz praktikusan viszonyuló férfi őszi/téli ruhatárából sem.

Dior férfi gumicsizma
Dior
Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images)

A Black Friday ideje alatt vonzó árakon vehetsz divatos téli férfi cipőket a MODIVO-n!

Címlapkép: Peter White / via Getty Images

Tetszett a cikk? Osszd meg!
Trendek és Tippek
Insta Hírek