Keresd...

Divatirányzatok 2020 tavaszára. Nézd meg, mi nem hiányozhat a szekrényedből

A divattervezők mindig egy lépéssel előttünk járnak, ezért még alig lett vége a télnek, ők már a tavaszi-nyári kollekciót mutatták be. Ezúttal is számos újdonsággal és érdekességgel lepnek meg minket. Újra divat lesz az apró és a nagy pötty, a spanyol fodor, az aszimmetrikus fazonok, a színes kocka, a trópusi minták és még sok más.

Nézd meg, mit fogunk hordani 2020 tavaszán, ha a világ kifutóit vesszük alapul.

Az ókor ihlette aszimmetrikus görög szabásvonal ismét megjelent a legnagyobb tervezők moodboardjain. Az aszimmetrikus szabásnak modern hangulatot kölcsönöz a mini hossz, legalábbis ruhák esetén. Lehetnek egyszerűek és minimalisták, de disco stílusúak is – flitteres vagy csillámporos.

Az elmúlt időszakban egyre népszerűbb Bottega Veneta aszimmetrikus ruhákat tervez irodai viseletre, pl. fekete matt anyagból.

Elie Saab nagyon görögös, antik stílusú, aszimmetrikus változatot kínál arannyal és ezüsttel összekapcsolva.

 

A szafari stílust évekkel ezelőtt hozta divatba Yves Saint Laurent, mostanában pedig megint nagyon trendi. A kifutókon semleges és homokszínek, valamint khaki árnyalatban vonul fel. Gyönyörködhettünk benne magas derekú nadrágok, trencsek és ingek formájában. A modelleken látható öltözékek a „Távol Afrikától” c. filmet juttatják eszünkbe. Ha szeretnéd, ha Téged is inspirálna, nézd meg előbb a remek filmet.

Szafari hangulatú, modern öltözékeket lehetett látni a Dolce&Gabbana kollekciójának bemutatóján is. Rövid, de bő ingruhák, valamint homokszínű overálok lehetnek majd a 2020-as tavaszi-nyári szezon slágerei.

Mit szólnál szafari stílusra a Fendi divatház kiadásában? Az ilyen öltözék jól jön mind hétköznapra, mind az irodába.

A közelmúlt kollekciói már jelezték, ami 2020 tavaszán bekövetkezett – a pöttyös ruhák visszatértek. Ráadásul rögtön slágerré is váltak. Makro és mikro méretben, színesek vagy fehér alapon feketék, pirosak. A kifutókon a leggyakrabban mesés tüllruhákon jelentek meg.

Carolina Herrera fekete pöttyös, hosszú tüllruhákat vonultatott fel. A modellek derekát gyakran díszítette fekete öv, gyönyörű masnira kötve.

A szabályos, fekete pöttyökkel tarkított piros ruhák megjelentek a Moschino divatház kollekciójában is. A hatalmas fodrok spanyolos hangulatot idéznek.

Milyen minta lesz a legdivatosabb a tavaszi-nyári total lookban? A kockás! De nem olyan, amilyet mostanában láthatunk az utcán, azaz nem a skót kocka piros-fehér-fekete színben. Tavasszal válassz színes, szinte cukorkaszerű pasztell árnyalatokat.

Színes kockák ruhák áradatát lehetett látni a Chanel márka bemutatóján is. A leggyakrabban fekete balerina cipővel voltak összekapcsolva.

A cukorkaszerű kocka kontrasztos nem csak a fekete színnel, hanem a rockos ruhadarabokkal is, pl. a szürke farmer rövidnadrággal.

A pöttyös holmikhoz hasonlóan a trópusi minták is divatosak mostanában. Total look formájában azonban csak 2020 tavaszán-nyarán jelennek meg. Biztosan emlékszel a show-ra, amiben Jennifer Lopez jungle típusú ruhában pompázott. Ő hozta újra divatba a trópusi motívumokat!

J.Lo a példa arra, hogy milyen szép lehet a napsütötte, ápolt test trópusi mintás ruhában.

A trópusi minta nagyon jól mutat flitteres változatban is, amit szintén láthattunk a Versace divatház kifutóin.

A nude árnyalatok, amelyek télen a minimalizmust szimbolizálják, tavasszal és nyáron az érzékiséget jelképezik, ráadásul továbbra is divatosak. A karamell, a bézses rózsaszín, a homokszín és a lazacrózsaszín ruhák megjelentek a legnagyobb bemutatókon, jelezve a 2020-as tavaszi/nyári szezont.

A Chanel márka tavaszi kollekcióját is a testszínű darabok uralták. A bézs nadrágkosztüm, a lazacszínű blúz és a nehéz, fekete szandál kimondottan tetszett a divatkritikusoknak.

Kissé könnyedebb hatást keltettek a nude árnyalatú, puha, redőzött ruhába bújt modellek.

A fent képviselt trendek csak kis részét képezik annak, amit a tervezők a legközelebbi szezonra kínálnak nekünk. Ha követni szeretnéd a divatot és elsőként akarod tudni, mi lesz a 2020 tavaszi-nyári divat, kövesd blogunkat és a legnagyobb divatházak instagramját.

Tetszett a cikk? Osszd meg!
Trendek és Tippek
Insta Hírek