Keresd...

Férfi testalkatok. Határozd meg az alaktípusodat, tudd meg, hogyan öltözködj

3 min.
Ebben a cikkben:

A férfi alaktípusok egy összetett téma. 4 alaptípust különböztetünk meg, amelyek alapján könnyen meghatározható, hogy milyen ruhát érdemes viselned. Eláruljuk, hogy mi jellemzi az egyes típusokat, és mit viselj, hogy kiemeld előnyeidet, valamint elfedd a kisebb hibákat.

A testalkatok először is segítenek meghatározni, hogy milyen arányokkal rendelkezik az alakod. Ha már tudod, hogy milyen különleges tulajdonságok jellemzik az alakodat, könnyebb lesz az alakodhoz illő ruhákat választanod. Az alábbiakban megtalálod a férfiak alak típusainak alapvető felosztását. Nézd meg, melyik írja le legjobban az alakodat, majd találd meg, mit viselj, hogy kiemeld az előnyeidet és elfedd a hiányosságokat.

festival

4 alapvető férfi alak létezik, amelyek nagyon hasonlóak a női alaktípusokhoz. Ezek a következők: alma (O alak), körte (A alak) ceruza (I alak) és háromszög (V alak). Az alábbiakban az egyes férfi alakok jellemzőit találod.

Férfi testalkat: ceruza (I alak)

Mik a ceruza alak jellemzői? Szeretnéd tudni, hogy ebbe a csoportba tartozol-e? Ha magas és vékony vagy, akkor valószínűleg ehhez a típushoz állsz a legközelebb. Az I-alak néven ismert alak az egyik leggyakoribb alaktípus. Az ilyen típusú férfiakat magas termetük és az izmos lábak, karok és a lapos has különbözteti meg. Ezért a ceruza alaktípust nagyon gyakran fiúsnak mondják – és ennek semmi köze a korhoz, csak a megjelenéshez.

Milyen ruhák alkalmasak egy ceruza alakhoz? Az I alakú férfiaknak könnyű dolguk van, és a megfelelő ruhákkal formálhatják az alakjukat. Ha Te is ebbe a csoportba tartozol, akkor optikailag adj hozzá néhány kilót. Egy duplasoros kabát például segít kiszélesíteni a mellkasodat. Ha a körülmények lehetővé teszik, ügyelj arra, hogy az ingedet ne tűrd be a nadrágodba. A szegély nélküli nadrágok is tökéletes választás – a lábak karcsúbbnak tűnhetnek tőle, amit viszont szeretnél elkerülni. Barátkozz meg a oversize ruhákkal is, hogy formáld és növeld az alakodat. Ez férfias jelleget kölcsönöz.

734

Rage Age két mellényes kabát

Mitől tartózkodj, ha ceruza alakod van? Mindentől, amitől karcsúbbnak tűnsz, például a szűk garbó vagy a szűk farmer. Ne feledd, hogy ne viselje karcsúsító mintákat, például függőleges csíkokat.

Ez is érdekelhet: Trendek: 2021-es tavaszi-nyári férfi divat >>>

Férfi testalkat: alma (O alak)

Melyek az alma testalkat jellemzői? Ez egy másik típus, amely sok közös nevezőt mutat az ilyen típusú női alakkal. Az „almás” férfiakat számos különleges tulajdonság jellemzi, amelyek közé tartozik a kerekebb has, a masszív karok, valamint a karcsúbb lábak, amelyek kontrasztban állnak az alak többi részével. Ha ebbe a csoportba tartozol, ne feledd, hogy a megfelelő fazonokkal nem jelent problémát karcsúsítani az alakodat. Csak tudnod kell, hogyan kell csinálni.

Milyen ruhák illenek egy alma testalkathoz? Segítségedre lesz minden Regular Fit típusú ruha – megfelelően illeszkedik és úgy szabott, hogy optikailag karcsúsítsa az alakodat és elvegyen néhány kilót. Válassz klasszikus ruhákat – egyszerű inget és egy szív nyakkivágású pulóvert. Ráadásul remek ötlet rétegesen, azaz „hagymásan” öltözködni. Viselj vékony pólót és nyitott kardigánt sállal, ami segít az arányok kialakításában.

735

Guess fehér pólója / Guess fekete pólója

Mitől tartózkodj, ha O alakú testalkatod van? Ha almára emlékeztető alakod van, tartózkodj a túl szűk ruháktól, amelyek kiemelik a kerek hasadat, és optikailag plusz súlyt adnak hozzá. Ne viselj olyan darabokat sem, amelyeken túl sok a minta.

Férfi testalkat: körte (A alak)

Mik a körte alak jellemzői? A körte alak rendkívül népszerű típus, nemcsak a férfiak, hanem a nők körében is – a hasi területre való hízásra való hajlam miatt. Széles derék, masszív combok és keskeny vállak jellemzik. A siker kulcsa az öltözködés kialakításánál az arányok helyes megválasztása. Mit jelent ez? Koncentrálj a derék optikai karcsúsítására és az alak megnyújtására.

Milyen ruhák alkalmasak a körte alakhoz? A magas derekú nadrágok ideális választásnak bizonyulnak, mivel kiegyenlítik az alakod arányait. Szintén jó választás lehet a zakó, lehetőleg kissé szélesebb vállakkal – ez fazon optikailag is karcsúsítja az alakot. V-alakú nyakkivágást válassz, ami „megnyújtja” a felsőtestet, így az egész alakod karcsúbbá válik.

736

LEVI’S farmer / Lee farmer

Mitől tartózkodj, ha A alakú testalkatod van? Mindenekelőtt tartózkodj a feltűnő mintáktól és a rikító színektől. Nem arról van szó, hogy örökre le kell mondanod róluk. A titok a mértékletességben rejlik. Kerüld a kontrasztos színeket is – próbáld az egész megjelenést egyben tartani. Kerüld a túl szűk ingeket, pulóvereket és felsőket.

Férfi testalkat: fordított háromszög (V alak)

Mik a fordított háromszög alak jellemzői? Ez a férfi alak a női homokóra megfelelője, ezért tartják ezt az ideálishoz legközelebb állónak. Mik a „fordított háromszög” sajátosságai? Az ilyen testalkatú férfiak jól fejlett vállakkal, izmos karokkal és mellkassal, valamint keskeny csípővel büszkélkedhetnek. A karcsú alaknak köszönhetően a fordított háromszög alakkal rendelkező férfiak szinte mindenben kényelmesen érzik magukat!

Milyen ruhák alkalmasak a fordított háromszög alakhoz? Általánosságban elmondható, hogy az V alakú férfiak számára nincsenek komoly ellenjavallatok, bár természetesen léteznek olyan szabások, amelyek a lehető legkedvezőbbek az ilyen testalkathoz. A legjobb ruhatípus a slim fit, ami kiemeli a fordított háromszög előnyeit. A mintás és színes dolgok, valamint a fekete színű ruhák egyaránt elfogadhatóak a fordított háromszög alakú férfiak esetében.

737

Polo Ralph Lauren póló/ Tommy Hilfiger póló

Mitől tartózkodj, ha V alakú testalkatod van? A bő szabású ruháktól, amelyek eltorzítják az alakodat, valamint a túl szűk ingektől és pólóktól, amik kiemelik a válladat. Ezen kívül minden trükk megengedett.

Trendek és Tippek
Insta Hírek