Keresd...

Hogyan kössük fejünkre a kendőt? Meríts ihletet az Instagram lányoktól!

A fejen megkötött kendők a „régi” Hollywood olyan hírességeinek emlékét idézik fel, mint Audrey Hepburn vagy Grace Kelly. Ma újra divatba jött – a granny chic stílus meghódította az Instagramot! Egyre gyakrabban fonjuk hajba a kendőt, ahelyett, hogy a nyakunkba kötnénk. A babushka trend igazi sláger a közelgő 2021-es tavaszi-nyári szezonban. Nézd meg, hogyan köss kendőt a fejedre a legnépszerűbb trendszetterek stílusában!

A selyemkendők eredeti rendeltetése megváltozott. Manapság gyakrabban látjuk őket a hajunkban, mint a nyakunkban. Ez egy különleges és rendkívül praktikus díszítés a nyárra!

A műfaj klasszikusa! Hollywoodi stílusban

Bizonyára emlékszel a gyönyörű Audrey Hepburn-re – lapos balerinában, cigivel és a jellegzetes fejkendővel. Az „Álom luxuskivitelben” színésznője gyakran kötött kendőt a nyakára, így csak egyenletesre nyírt hajfürtjei látszottak. Inspirációért először az 1950-es és 1960-as évekből származó régi fotóihoz fordulunk, amelyek az ötletek kincsesbányáját jelentik, és amiket időtállónak tekinthetünk.

Hogyan viseljük a kendőt divatosan a hajunkban?

A 2021-es tavaszi bemutatók street style-ja nem hagy kétséget afelől, hogy a fejkendők a következő szezon legnépszerűbb trendjei. A kérdés az, hogyan viseljük őket, hogy divatosak legyenek? A választ Olivia Palermo, az MTV The City című műsorában játszott szerepéről ismert amerikai modellnél találunk. A 34 éves influencer gyakran teker sálat a copfja vagy a lófarka köré. Ez a (látszólag) apró részlet sokat számíthat!

Gitta Banko frizuráját gyakran márkás fejkendők díszítik. A német divatdiktátor gyengéi az XXL modellek, amiken jól látható monogram van. Meríts ihletet az alábbi fényképből, és fondd a hajad szoros lófarokba vagy copfba, és rejtsd egy széles sál alá. Ez egy nagyon egyedi frizura a városi sétához vagy baráti találkozóhoz.

Babushka trend! Hogyan kössük fejünkre a kendőt?

Az Instagramon egyre több bejegyzést jelölnek a granny chic hashtaggel. A trendszetterek „nagymama őrületben” vannak! A nyak alatt csomóval megkötött mintás kendők rekordokat döntenek a közösségi médiában. Kendall Jenner tökéletes példa erre, hiszen többszínű kendőjét egy keskeny napszemüveggel egészítette ki. A fotó felirata önmagáért beszél: “„I’m not a spy, you’re a spy” (Én nem vagyok kém, te vagy a kém).

805

Női fejkendők: LIU JO, MARELLA, GUESS, MANILA GRACE

A nagymama sikk megjelent Kasia Tusk (makelifeeasier) stílusában is. A népszerű lengyel fashionista egy fekete, szinte átlátszó fejkendőt kötött a fejére – minimalista stílusának megfelelően. A kontrasztos megjelenés érdekében fehér blúzzal és ugyanilyen színű rövidnadrággal kombinálta. Hogyan értékeled ezt a szettet? Mi odavagyunk érte!

Kösd meg a kendőt úgy, mint egy… kalóz!

Ha divatragadozónak tartod magad, és közelebb állsz egy temperamentumos kalózhoz, mint egy tündér keresztanyához, akkor imádni fogod ezt a megjelenést Alexandra Lapp-tól. A népszerű influencer pontosan tudja, hogyan kell fejkendőt kötni imázsvesztés nélkül. Kövesd a példáját, és kösd a kendőt hátul a fejedre, és díszítsd a megjelenésed nagy karika fülbevalókkal valamint egy arany csatos övvel. Ne feledd, hogy a fejkendő nem csak egy divatos kiegészítő, hanem egy praktikus módja annak, hogy megvédd magad a naptól!

Te hogyan értékelnéd egy mai kalóz stílusát?

Remélem, már tudod, hogyan kell kendőt kötni a fejedre, és van ötleted a sikeres stílushoz. Már csak egy dolgot kell tenned – találd meg a megfelelő kendőt a MODIVO.hu-n!

Tetszett a cikk? Osszd meg!
Insta Hírek