Keresd...

Hogyan értelmezzük a nadrág méreteket? Könnyebb, mint gondolnád!

A nadrágméretek gyakran valamilyen titkos rejtjelre emlékeztetnek, amihez tudni kell a kulcsot. Mert mit jelent valójában a 32/34 a kombináció, amikor elsőre pillantásra látszik, hogy több centi van a derekunkon… Nézd meg, hogyan értelmezd megfelelően a nadrág méretet és találd meg a tökéletes farmert vagy chino-t. Ez határozottan könnyebb, mint gondolnád – elég csak tisztában lenni a szabályokkal!

Vedd elő kedvenc nadrágodat a szekrényből, és rágd át magad velem a méret átváltási folyamaton. Kevesebb, mint 5 percet vesz igénybe!

Férfi nadrág méretek – mit jelölnek? Egyáltalán nem a centimétereket

Kezdjük az alapoknál, vagyis azzal a kijelentéssel, miszerint a nadrág méretek a leggyakrabban hüvelykben vannak megadva. Ez világszerte a standard, amihez egyszerűen hozzá kell szoknunk. A hüvelyk az angolszász országokban alkalmazott hosszúság (1 hüvelyk = 2,54 cm).

Férfi nadrág méretek – átváltás

Térjünk hát rá a kérdésre, miszerint hogyan értelmezzük a férfi nadrág méretet? A professzionális márkák gyakran két jelölést vesznek alapul: W (waist) vagy derék és L (length) – nadrágszár hosszúsága. Ahhoz, hogy megtudd a méretedet, használj egy egyszerű szabó mérőszalagot, amit bármelyik rövidáru üzletben megkapsz. Mérd meg a derekad legkeskenyebb pontjának körfogatát, majd oszd el 2,54-gyel (hüvely hossza centiméterben). Így megkapod az első méretet, vagyis a W-t.

Példa: ha a derekméreted 82 cm, akkor 2,54-gyel osztva az eredmény megközelítőleg 32 lesz.

W = derék, L = nadrágszár hossz

Hasonlóan megbecsülheted a nadrág hosszát is, amit az „L” betű jelöl. Ne feledd, hogy a férfi nadrágok hosszát az ágyéktól a lábszár végéig számolják! Tehát ha a mérőszalag 87 cm-t mutat, akkor a mérésed hüvelykben kifejezve körülbelül 34.

Így egyszerűen megtudtad, hogy mit jelent a 32/34-es nadrág méret.

Nincs egy méret, ami mindenkinek megfelel

Ne feledd, hogy nincs két egyforma nadrág, és a gyártók különböző jelöléseket használnak. Ezért érdemes mindig a megbízható webáruházakban elérhető praktikus mérettáblázatokat használni. A MODIVO-nál minden terméket szakértőink egyedileg megmértek és leírtak. Vásárlás előtt ellenőrizd a méreteidet, így csökkentve a téves vásárlás kockázatát.

S, M, L…. – mit jelölnek valójában ezek a betűk?

A női nadrág méreteket gyakran betűkkel vagy „X” betűvel jelölik (XS, XL). Általában tudjuk, hogy milyen méretet viselünk, anélkül, hogy egyáltalán gondolkodnánk rajta. De mit is jelent valójában ez a jelölés: M/38/10 vagy XL/42/14? Máris megválaszolom!

A betűméret eltér a számmérettől.

„S” az small, vagy kicsi”. „M” az medium – „közepes”, a „L” az large, vagyis nagy. „X” az extra rövidítése. A 36, 38, 40…. az európai méretekre vonatkoznak, míg a 8, 10, 12… amerikai méretek.

Ez is érdekelhet: Hogyan válasszunk az alakunkhoz farmert? Találd meg a tökéletes fazont! >>>

Fő a biztonság! Érdemes ellenőrizni a nadrág méreteket

Ne feledd, hogy a számítások (bármilyen pontosak is!) nem mindig garancia a sikeres vásárlásra. Ezért mindig érdemes megmérni a nadrágot, hogy lássuk, milyen a szabása. Javaslom, hogy rendelj 2, 3 vagy akár 4 darabot a MODIVO-ról, kihasználva az ingyenes visszaküldés előnyeit. Ha kiválasztottad a tökéletes darabot, a többit könnyen visszaküldheted.

Remélem, már tudod, mit jelent a férfi és női nadrág méret, így gyorsan meg tudod fejteni a címkéket. Kellemes vásárlást!

Tetszett a cikk? Osszd meg!
Insta Hírek