MID SEASON SALE! 5-30%-os kedvezmények

Keresd...

Hogyan öltözködj, ha széles a csípőd? Nézd meg az előnyös tulajdonságaidat kiemelő és az alakodat kiegyensúlyozó outfiteket

2 min.

Az alakodhoz megfelelő ruha kiválasztásának egyáltalán nem kell nehéznek lennie! Széles a csípőd és nem tudod, hogyan fedd el? Elég, ha megismersz néhány trükköt, amiknek köszönhetően szemkápráztató alakod lesz. A siker kulcsa abban rejlik, hogy kiegyenlítsd a keskeny felső rész a széles alsó rész arányát. Hogyan csináld? A választ megtalálod az alábbi cikkben.

Milyen ruha és nadrág fedi el a széles csípőt? Nézd meg a körte alakhoz leginkább illő divatos outfiteket és fazonokat.

MSS

A széles csípő tipikusan a körte– vagy a homokóra alakra jellemző. Ezt az alakot a keskeny vállak és derék, valamint a nagyobb comb és csípő jellemzi. Mielőtt kitalálnád, hogyan rejtsd el a széles csípődet, gondolj az alakod előnyeire! A görbületek, a derék és a formás fenék rendkívül nőiesek, és ezeket sátorszerű ruhákkal elrejteni teljesen kontraproduktív.

Egy nő egy mintás, ujjatlan, derékban szabott ruhában

Fot. Phillip Faraone/WireImage via Getty Images

Hogyan öltözködj, ha széles a csípőd? Ha nem szereted felfedni ezt a testrészedet, annak ellenére, hogy számos előnye van, egy bevált trükk a nagy csípő álcázására az, hogy eltereled róla a figyelmet. Hogyan? Az elv egyszerű – a felső rész legyen a figyelemfelkeltő! Példának okáért válassz egyszínű szoknyát vagy nadrágot és egy mintás felsőt. A körte alakú nőknek is meg kell barátkozni a fodrokkal és a puffos ujjú blúzokkal, hogy kiegyensúlyozzák a széles feneket és a keskeny vállakat. Minden gyűrődés, vállpárna és váll díszítés szívesen látott. Amikor a széles csípőre szabott ruhák kialakításáról van szó, többféle modell közül választhatsz, hogy kiemeld az alakodat. Melyek ezek a fazonok? Nézd meg őket alább!

A széles csípővel rendelkező nők ruháinak szélesített szabásúnak és derékrészben húzottnak kell lenniük. Ez karcsúbbá teszi az alakodat. Ne feledd, hogy midi vagy térd alatti hosszúságú modellt válassz – így nemcsak a csípődet, hanem a széles combokat is elrejtheted. Mi a helyzet a hosszú ruhákkal? Nem kell lemondanod róluk! Válaszd a hasított és a spanyolos dekoltázst vagy a puffos ujjakat, hogy eltereld a figyelmet a széles csípődről.

Egy nő egy kockás, puffos ujjú, derékban karcsúsított ruhában

Fot. Edward Berthelot via Getty Images

A derékban megköthető ruhák, lehetőleg a mélyen dekoltáltak, valamint az ing ruhák valamint az ing ruhák szintén tökéletesen illenek az alakodhoz. Ha vékony lábad van, és nem tartoznak a kedvenceid közé a hosszú ruhák, választhatsz egy miniruhát, ami jelentősen szélesebbé teszi a válladat. Ebben az esetben a legjobb választás a blézer fazon. Kerüld a szűk szabású, teljes hosszúságú ruhákat, amelyek kihangsúlyozhatják a széles csípőt. Mi a helyzet a mintás ruhákkal? A „körte” jól mutat kockás ruhákban, állatmintás kreációkban és a romantikus virágos modellekben. Az egyetlen feltétel, hogy a minta az egész ruhán vagy a ruha felső részén legyen.

Milyen nadrágot válassz széles csípőre? Mindenképpen magas derekút, ami eltereli a figyelmet a csípőről, és a karcsú derékra irányítja. Válassz egyenes szárú modelleket vagy az ebben a szezonban divatos bootcut farmert. A V alakban dekoltált blúzok, a fodros bodyk és a puffos ujjú ingek remekül illenek a széles szárú nadrágokhoz. Mindenképpen tűrd be a nadrágodba, hogy a lábad hosszabbnak és karcsúbbnak tűnjön.

Egy nő egy ujjatlan farmer ruhában

Fot. Christian Vierig/ via Getty Images

A széles csípővel és combokkal rendelkező hölgyeknek nem kell félniük a széles szárú nadrágoktól, mint például a slouchy vagy a paperbag farmerektől. A látszattal ellentétben ezek a fazonok nagyon is jól mutatnak. A sikeres megjelenés kulcsa a derék hangsúlyozása és a megfelelő cipő kiválasztása – ebben az esetben a „tűsarkú”. A magassarkú cipő és a széles nadrágszár kombinációja remekül kiemeli és meghosszabbítja az alakot.

Már tudod, hogyan kell öltözködni, ha széles a csípőd. Most itt az ideje, hogy megismerd azokat a fazonokat és mintákat, amelyek nem tesznek jót az alakodnak. A körte alakú nők legnagyobb ellensége a szűk ruházat, például a szűk testhezálló, ún. bodycon ruhák, a csőnadrágok és a rövid felsővel kombinált leggingsek. Kerüld a feltűnő mintákat a nadrágokon és szoknyákon is – különösen a vízszintes csíkosakat. Ha széles a csípőd, jobb, ha kerüli a rakott szoknyákat, mivel azok még nagyobbnak mutathatják a csípőt.

Remélem ezek a tanácsok segítenek olyan outfitet összerakni, ami elfedi a széles csípődet, ugyanakkor kiemeli azt, ami a legjobb az alakodban.

Borítókép: Edward Berthelot via Getty Images

Ez is érdekelhet >>> Hogyan válaszd ki az alakodhoz illő fürdőruhát? Nézd meg az útmutatónkat a bikini fazonokhoz

Trendek és Tippek
Insta Hírek