Indul a fesztiválszezon NÉZD MEG

Keresd...

Női farmerdzseki: outfitek, amiket imádnak a fashionisták

2 min.

A női ruhatár egyik örök klasszikusa, ami évtizedeken át rabolta el a hírességek, tervezők és stylistok szívét világszerte. Ezt a címet a női farmerdzseki birtokolja. A farmerdzsekis outfitek szinte mindig sikerre vannak ítélve. Meríts ihletet a divattervezők megjelenéseiből, és tudd meg, mihez érdemes felvenni.

festival

Vessünk egy pillantást ismert influencerek ruhatárába, akiknek változatos megjelenéseik bizonyítják, hogy egy női farmerdzseki alkalmi és formális szettekben egyaránt működik.

A farmerdzsekis outfitek már az 1980-as években rekordokat döntöttek népszerűségben, amikor Madonna minden hírességet túlragyogott farmerdzsekiben, miniszoknyában, neccharisnyában és vörös ajkakkal sétálva a vörös szőnyegen.

Madonna farmerdzsekiben
Photo by Vinnie Zuffante/Michael Ochs Archives/Getty Images

Kevesebb mint egy évtizeddel később a trendet Katie Holmes is átvette, aki egy farmer katanát kombinált széles szárú nadrággal. A y2k korszak és a 2000-es évek a női farmerdzsekiről is szóltak. Britney Spears és Cindy Crawford akkoriban a megjelenéseikkel nyűgöztek le minket. Ma Julia Fox, Emily Ratajkowski és Kaia Gerber inspirálják a divatvilágot farmeres megjelenésükkel. A Z generációs modellek megtanítanak minket arra, hogyan viseljük a női farmerdzsekit a legújabb trendek szerint, és úgy, hogy közben tiszteletben tartjuk az elmúlt évtizedek divatját.

A farmerdzseki hosszú és gazdag múltra tekint vissza. A 20. század eleji megjelenése óta két világháborút is megélt az amerikai hadsereg szolgálatában, és számtalan híres arc viselte James Dean-től Marilyn Monroe-n át Elvis Presley-ig. Az 1950-es években a lázadó tinédzserek, az 1960-as években a hippik, az 1970-es években pedig a punkok választották maguknak. A farmerdzsekit a munkásosztály és a hírességek egyaránt viselték, ezért bátran kijelenthetjük, hogy a farmerdzseki mindig is egyetemes vonzerővel büszkélkedhetett.

A farmerek világában az oversized farmerdzseki egyértelműen vezető szerepet tölt be. A denim total look-os outfitek az avantgárd minimalizmus mintapéldái, amiket egyaránt imádnak a divattervezők és az influencerek. A túlméretezett farmerdzseki kombinálható azonos árnyalatú nadrággal vagy kontrasztos színnel; mindkettő érdekes hatást kelt.

Nő farmerben és bézs színű kézitáskával
Photo by Christian Vierig/Getty Images

Egy másik, sokkal inkább tavaszi/nyári oversized választás a katana-deszkás és a sneaker duója. Ez a szett remekül fog mutatni világos vagy barna kiegészítőkkel, még ha csak egy ultradivatos kézitáska formájában is.

Nő farmerdzsekiben és motorosnadrágban
Photo by Marc Piasecki/GC Images

Bejönnek a fekete-fehér kontraszton alapuló farmerdzsekis outftek? Ezek közül egyet akár fekete vagy fehér katanáva is létrehozhatsz. Az előbbit fehér nadrággal, az utóbbit fekete nadrággal viseld. Egészítsd ki a megjelenést ugyanolyan színösszeállítású kiegészítőkkel, mint a lenti képen látható trendszetter.

Nő fekete farmerdzsekiben és fehér nadrágban
Photo by Christian Vierig/Getty Images

A finom, légies egyberuhák kétségtelenül pompásan mutatnak kontrasztosan. Ezért illenek olyan jól a nehéz csizmákhoz vagy… a bő dzsekikez. Egy hosszú boyfriend farmerdzseki tökéletes kiegészítő, ha egy csajos egyberuha a megjelenésed alapja. Ennek a kombinációnak Blake Lively sem tudott ellenállni, aki egy hosszú és bő farmerdzsekivel hágta át a filmbemutatók és a vörös szőnyeg szabályait.

Blake Lively egy hosszú, túlméretezett farmerdzsekiben
Photo by James Devaney/GC Images

A farmerdzseki ideális választás a vintage megjelenéshez. A divatban a letűnt korszakokra való utalások mindig nagyon divatosak. Magyarán, ha oda-vissza vagy a 80-as és 90-es évek divatjáért, viselj egy szőrös papucsból, minimalista kézitáskából, trapéznadrágból, felsőből és női retro farmerdzsekiből álló szettet. Ne felejts el magadra kapni egy Mátrix-stílusú, kerek napszemüveget.

Nő bolyhos papucsban, minimalista kézitáskával, szabott testhezálló nadrágban, felsővel és női retro farmerdzsekivel
Photo by MEGA/GC Images

Címlapkép: Christian Vierig / via Getty Images

Trendek és Tippek
Insta Hírek