Keresd...

Az 5 legfontosabb trend a 2023-as Koppenhágai Fashion Week-ről – az utcai stílusok áttekintése

A legvártabb divathét a végéhez közeledik! A Copenhagen Fashion Week, mint minden évben, most is a dán utcákra csalogatta a stylistokat, bloggereket, divatszerkesztőket és a trendszettereket, akiket elvarázsoltak az egyedi outfitek. Hogyan néztek ki az koppenhágai utcák ebben a szezonban és mely trendek uralták az utcai stílust? Olvass tovább!

Míg a kifutók inspirációval szolgálnak ahhoz, hogy miben fogunk járni a következő szezonban, az utcai divat itt és most kísérletezésre ösztönöz. Íme 5 trend, amely a koppenhágai divathéten dominált.

[5 trend a Koppenhágai Fashion Week-ről]: kötött ruhák

A 2023-as koppenhágai Fashion Week során a kötött ruhák egyaránt uralták a kifutókat – olyan márkák kollekcióiban, mint a Gestuz és a Samsøe & Samsøeilletve a trend diktátorok megjelenéseit is. A Koppenhágában élők a kötött ruhák mellett döntöttek, amit western csizmával, horgolt mini szoknyával kombináltak, valamint láthattunk háromrészes kötött szetteket is, amik egy rövidnadrágból, topból és egy kardigánból álltak – szigorúan intenzív színben. A dánok aztán tudják, hogyan kell divatosan és kényelmesen felöltözni!

Modell egy teljes narancssárga megjelenésben

Fot. Christian Vierig via Getty Images

[5 trend a Koppenhágai Fashion Week-ről]: alacsony derekú nadrág

Az idei trendeket a 2000-es évek divatja dominálta, amit láthattunk a koppenhágai divathéten is. A dánok sajátos módot találtak ki a Y2K stílus és a cargo nadrág, valamint az alacsony derekú farmerek hosszú blúzzal és fűzővel való kombinálására. Egy ilyen összeállítás mellett döntött Pernille Teisbaek is. A skandináv influencer, akit az egyik legjobban öltözött nőnek tartanak Dániában, egy laza, baggy stílusú farmert és egy minimalista, hasmuti topot kapott magára.

Pernille Teisbaek egy fehér, hasmuti topban és alacsony derekú farmerben

Fot. Edward Berthelot via Getty Images

Pernille bizonyítja, hogy még egy olyan egyszerű szett is, mint a farmer és a fehér ing is egyike lehet az érdekesebb megjelenéseknek a 2023-as Koppenhágai Fashion Weeken, mindez a szokatlan fazonok kombinációjának köszönhetően. Kövesd a skandináv it-lányok példáját és ebben (na meg a következő) szezonban válaszd a széles, alacsony derekú nadrágot. Nem rajongsz a hasmutiért? Akkor párosítsd egy hosszabb toppal, ami tökéletesen illeszkedik a 2000-es évek divatjába.

[5 trend a Koppenhágai Fashion Week-ről]: színek

A dánok a színek szeretetéről ismertek. Egyszer egy teljes monokróm megjelenés mellett döntenek, hogy aztán következő alkalommal a color blocking elvein alapuló kombinációkkal nyűgözzenek le. Az idei divat héten sem mondtak le az ilyen összeállításokról. A színes outfitek között szerepeltek a teljes narancssárga megjelenések, a púderrózsaszín ruhadarabok a kék és a zöld intenzív árnyalataival kombinálva, valamint a barbiecore trendhez tartozó energikus fukszia színű outfitek. Ha szeretnél kitűnni, ez a trend tökéletes számodra!

Modell egy kék, oversized mellényben és halvány lila, susogós nadrágban

Fot. Edward Berthelot via Getty Images

[5 trend a Koppenhágai Fashion Week-ről]: canadian tuxedo

Tagadhatatlan, hogy a skandináv it-lányok igazi trendszetterek, és a farmerekről is megvan a maguk véleménye. A canadian tuxedo, vagyis a farmeres teljes megjelenés az idei divathéten meghódította Koppenhága utcáit. Hogyan kell a farmert stílusosan viselni? Válassz egy farmeres overallt és vegyél rá egy fűzőt, vagy válassz egy oversized katanát, és kombináld egy hozzá illő trapéz nadrággal. Ne felejts el játszani az arányokkal és a kiegészítőkkel, hogy egy egyszerű megjelenésnek is divatos karaktert kölcsönözz.

Modell napszemüvegben, magas derekú farmerben

Fot. Edward Berthelot via Getty Images

[[5 trend a Koppenhágai Fashion Week-ről]: a skandináv minimalizmus

Egyrészt a dopaminos öltözködési trend, másrészt a fekete-fehér megjelenés – a koppenhágai lányok nem követik vakon a divatot, és saját stílusukhoz igazítják a trendeket. Az idei Koppenhágai Fashion Week megmutatta, hogy a skandináv minimalizmus még mindig erős, és távolról sem unalmas. A dán Black&white look az érdekes textúrákról és fazonokról szól, valamint az elegáns ruhatár darabjainak és a sportos daraboknak a kombinálásáról – mindarról, amiért szeretjük a skandináv könnyed sikket.

Modell napszemüvegben, fehér felsőben és hosszú, fekete szoknyában

Fot. Edward Berthelot via Getty Images

Borítókép: Christian Vierig via Getty Images

Ez is érdekelhet >>> A 4 legdivatosabb outfit 2022 nyarán – rakd őket össze a MODIVO-n kapható darabokból

Tetszett a cikk? Osszd meg!
Insta Hírek