MID SEASON SALE! 5-30%-os kedvezmények

Keresd...

Hogyan válassz napszemüveget az arcformádhoz? Tippek dióhéjban

2 min.

A női napszemüveg nemcsak divatos, hanem funkcionális kiegészítő is, amely nélkül nehéz elképzelni a napsütéses napokat. Kíváncsi vagy, hogyan válassz napszemüveget az arcformádhoz, hogy jól nézzél ki benne? Kifejezetten neked készítettem egy rövid útmutatót, hogy segítsek megtalálni a megfelelő kereteket!

Macskaszem napszemüvegek, Balenciaga-stílusú modellek vagy esetleg téglalap alakú keretek színes lencsékkel? Tudd meg, milyen arcformád van, és a felsorolt fazonok közül melyik illik hozzád.

MSS

A tökéletes napszemüveg keresésének első és messze legfontosabb lépése az arcforma meghatározása. Ezt megteheted úgy, hogy pontosan a tükör elé állsz, és megnézed a jellegzetes vonásokat, vagy készítesz egy szelfit, és megvizsgálod a fotót.

A következő arcformákat különböztetjük meg:

  1. kerek – szelíd vonások, telt arc, alacsony homlok, kerek áll;

  1. négyzet alakú – határozott arcvonások, hangsúlyos arccsontok és állkapocsvonal, az arc szélessége felül és alul majdnem azonos;

  1. ovális – finoman kirajzolódó arccsontok, enyhén megnyúlt áll és homlok;

  1. háromszög – széles homlok, keskeny, enyhén hegyes áll.

Két napszemüveges modell

Fot. Christian Vierig via Getty Images

A felsorolt arcformák mindegyike különösen előnyösen mutat bizonyos keretekben. Tudod már, hogy milyen arcformád van? Nagyszerű! Tovább olvasva megtudhatod, hogyan válaszd ki a tökéletes napszemüveget az arcformádhoz.

Amikor napszemüvegek választasza kerek arcformához, koncentrálj az ellentétekre. Milyen módon? Kerüld az olyan fazonokat, amelyek hangsúlyozzák a lágy vonásokat, és még kerekebbnek láttatják az arcot. Ebből adódóan a lennon vagy a nagyméretű pilóta szemüvegek nem a legjobb választás, ahogy a túl keskeny keretek sem. Válaszd a szögletes formákat – a szögletes vagy téglalap alakú napszemüvegek nagyot mennek, mint például a Guess vagy Furla kollekcióiból származó modellek. A kerek arcú nőknek szintén nagyszerű választás a 70-es évekbeli barna XXL keret, amely a francia it-lányok körében oly népszerű.

Modell egy fekete lencsés napszemüvegben

Fot. Claudio Lavenia via Getty Images

Milyen szemüveget válassz szögletes archoz? A kerek arcokhoz hasonlóan itt is keresd az ellentéteket. Ha markáns arccsontod és állad van, válassz enyhén lekerekített keretet, például „lenon napszemüveget” vagy aranykeretes aviator napszemüveget a Ray-Ban kollekcióból. Az éles arcvonásokkal rendelkező nőknek egyaránt jól áll a macskaszem szemüveg, ami a halánték magasságában kissé kiszélesíti az arcot, valamint a pasztellszínű keretek. Másrészt kerüld az olyan szemüvegeket, amelyek túlságosan szigorú arckifejezést kölcsönöznek az arcodnak, magyarán a szögletes vagy téglalap alakú modelleket.

Modell egy narancssárga keretes és lencsés napszemüvegben

Fot. Jeremy Moeller via Getty Images

Az ovális arcú nőknek van messze a legkönnyebb dolguk a megfelelő szemüveg kiválasztásakor. A formák és színek széles skálájából választhatnak, mert gyakorlatilag minden modell jól áll nekik. Próbáld ki az idei szezonban divatos Balenciaga „gyors” napszemüveget” vagy az Uvex és a GOG. kollekciók „színes, tükrös lencsével ellátott kereteit”. Tökéletes kiegészítője a nyári ruháknak. Ha a klasszikus stílusokat kedveled, válassz szögletes, fehér keretes, retro stílusú szemüveget.

Milyen napszemüveget érdemes választani a háromszög alakú nőknek? Válaszd a klasszikus, azaz a kerek keretet, vagy azokat, amik enyhén felfelé ívelnek, hogy az arcnak kerekebb ovális formát adjanak. Ebben az esetben a macskaszem napszemüvegek, amik gyakorlatilag soha nem mennek ki a divatból, remek választásnak bizonyulnak. Egy vintage stílusú, pilóta napszemüveg is jó ötletnek bizonyulhat – mindenképpen egy színes lánccal viseld, ahogy azt az influencerek is teszik.

Modell egy kerek lencsés, keretes napszemüvegben

Fot. Edward Berthelot via Getty Images

A megfelelő napszemüveg kiválasztásakor figyelj a szemüveglencsék minőségére is. Az UV-szűrő létfontosságú a szem egészségének megőrzésében. Modern megoldás a „fotokróm lencse”, ami színe alkalmazkodik a fényviszonyokhoz, így jobb vizuális kontrasztot ér el. A fényvisszaverődés-gátló bevonatok szintén fontosak. Ezek csökkentik a zavaró tükröződést, javítva a vizuális komfortot. A polarizált szűrő ellenben megszünteti a vakító tükröződéseket, például a vizes járdán.

Ez is érdekelhet >>> 2022-es stranddivat – mit pakoljunk a bőröndbe, ha nyaralni megyünk? Ez az 5 dolog a nyár sikerszáma!

Borítókép: Claudio Lavenia via Getty Images

Trendek és Tippek
Insta Hírek