Keresd...

Igazi francia stílus – ismerjétek meg azokat az Instagram fiókokat, amelyek megmutatják mit viselnek valójába a Párizsban élők

A nők a világ minden táján megpróbálják utánozni a francia öltözködési stílust. Ennek érdekében divat magazinokat, a témával foglalkozó internetes oldalakat, de az Instagramon vagy a Pinteresten is rengeteg fotót böngésznek. A helyzet az, hogy a francia sikk legnagyobb ikonjai, mint például régebben Jane Birkin és Jeanne Damas ma azt állítják, hogy a párizsi stílus lényege a lazaságban és a kiöltözésben rejlik, nem pedig az utánzásban. Ez azt jelenti, hogy az instagramos megjelenések hű másolása nem feltétlenül jár a kívánt hatással. Azonban segítségünkre lesz az a fiók, ami a valódi francia stílust mutatja be, névtelenül fényképeket készítve Párizs utcáin. Ha még nem ismered, nézd meg.

Az igazi párizsi street style sokkal többre inspirál, mint a rövid kardigánokból és selyemszoknyákból álló, már kissé megszokott megjelenések. De azokból is van bőven! Meríts ihletet a @parisiensinparis fiókon minden nap közzétett képekből.

@parisiensinparis – egy Instagram fiók, amely megmutatja a valódi francia stílust

Manapság, amikor szinte mindenhez hozzáférhetünk, egyre inkább azt keressük, ami a leghitelesebb és hamisítatlan. Ez nem csak a művészetben vagy a kultúrában van így, de a divatban is. Egyre inkább tudatában vagyunk annak, hogy az, amit a közösségi médiában látunk nem mindig tükrözi a valóságot. Ugyanez igaz az Instagramos megjelenésekre is. Az egyes influencerek oldalain közétett fényképek néha úgy tűnnek, mintha az adott órában készültek volna, és még az időjárás sem stimmel. Hogyan találhatjuk meg tehát az ilyen inspirációk útvesztőjében azokat, amelyek ahelyett, hogy a vásárlási igényeinket táplálnák, valódi ötleteket kínálnak nekünk az érdekes megjelenések létrehozásához? Az olyan fiókok, mint a @parisiensinparis, a segítségünkre sietnek és a valódi utcai divatot mutatják be, anélkül, hogy kiöltöznénk és órákig pózolnánk a tökéletes felvételért.

A @parisiensinparis Instagram-fiók az utóbbi időben szélsebesen növekszik. Nem csoda, hiszen minden napra jut legalább néhány fotó inspiráló francia stílusú ruhákról. A főszereplők szinte mindig névtelenek, és valószínűleg olyan emberek, akik nem tudják, hogy fényképezik őket. Az eredmény? Fotók a párizsi nők élethű, sallangmentes, laza, hétköznapi stílusáról.

Francia megjelenések egyenesen Párizs utcáiról

Ki vagy éhezve a valódi párizsi stílusra? Néz meg néhányat a számos inspiráló megjelenések közül a @parisiensinparis Instagram oldalán. Trendek, amik valóban használatban vannak? Kék vintage farmerek, tejeskávé színű, laza trench kabátok, világos sneakerek és tornacipők, kendők, valamint minimalista, tágas válltáskák.

Street style Franciaországból, de nem csak innen

A @parisiensinparis fiók sikere arra késztette a többi divatfőváros street style rajongóit, hogy átvegyék az ötletet és megmutassák a valódi arcukat. Rövid időn belül megjelentek az amszterdami vagy londoni utcai divatot bemutató instagram fiókok.

Borítókép: Edward Berthelot / via Getty Images

Tetszett a cikk? Osszd meg!
Insta Hírek