Keresd...

2023/2024-es őszi-téli trendek: a legdivatosabb női kabátok egyenesen a kifutókról

Miért szeretjük az őszi-téli divatszezont? Egyértelműen a meleg, minket jótékonyan beburkoló anyagokért, a kellemes tapintású pulóverekért és a… sikkes női kabátokért. A 2023/2024-es őszi-téli trendek egyértelműen jelzik, hogy a következő szezonban a hosszabb felsőruhák a retró stílussal összefonódott, de egy csipetnyi futurizmussal átszőtt, megszokott klasszikusok határán egyensúlyoznak. Nem lesz hiány meglepetésekből éppúgy, mint a bevált megoldásokból, az erős „quiet luxury” (csendes luxus – a szerk.) trendnek megfelelően. Melyek lesznek hamarosan a legdivatosabb női kabátok az utcákon? Olvass tovább, hogy megtudd!

Az időtlen báránybőr kabátok, a szőrme és a műszőrme csak néhány a női kabátok vezető trendjei közül a 2023/24-es őszi-téli szezonban.

Ha végignézzük a legnagyobb tervezők kifutóinak trendjeit, biztosan rengeteg utalást találunk a „quiet luxury” trendre. A csúcstervezők kifutóin a kiváló minőségű anyagokból készült egyszerű kabátok domináltak. A minimalista szabások alapszínekben voltak láthatók: halhatatlan fekete, elegáns krémszín és nemes barna. A 2023/2024-es őszi és téli női kabátokat a „csendes luxus” jegyében tervezték, és a legjelentősebb divatházak kifutóin csodálhattuk meg: Givenchytől kezdve egészen a Max Maráig.

Egy divatos kabátot viselő modell a Givenchy bemutatóján
Givenchy
Photo by Marc Piasecki/WireImage/ Getty Images
Hosszú, Max Mara kabátot viselő modell
Max Mara
Photo by Justin Shin/Getty Images

Egy évvel ezelőtt elvarázsoltak minket a Mátrixból ismert Trinity és Neo stílusú trench kabátok, hogy aztán a következő szezonban még jobban megszeressük őket! Ezúttal a 2023/2024-es őszi-téli női bőrkabátok a fazonok és színek sokaságával örvendeztetnek meg minket. Olyan vezető divatházak mutattak be bőrből készült kabátokat, mint az Alexander Mc Queen, az Etro és a Bottega Veneta. Pontosan melyeket? Ramones fazonú, szegecses dzsekiket, tökéletesen szabott ruhára emlékeztető modelleket és egyszerű, széles vállvonallal rendelkező, egyberészes kabátokat. Ami a színeket illeti, a klasszikus fekete és a csokoládébarna továbbra is divatos. 

női bőrkabátot viselő modell a kifutón
Alexander McQueen
Photo by Yanshan Zhang/Getty Images

A meleg ruhadarabok minden őszi-téli szezonban visszatérnek a szekrényünkbe. A 2023/24-es őszi és téli női kabát kiválasztásakor a műszőrmére támaszkodunk, ami úgy beburkol minket, mint még soha! Az 1. számú szabály: legyen kényelmes, de stílusos. Honnan tudjuk ezt? Elsősorban az olyan márkák kifutóiról, mint a Prada, a Gucci és a Burberry, amik a szőrme kizárólag szintetikus változatait mutatták be a kifutókon, amelyek ugyanolyan szépek és szigetelőek, mint az állati szőrme. Milyen színeket válasszunk? A semleges színekben pompázók darbok évekig tartó befektetések, de láthatunk a kifutókon lila, narancssárga vagy fekete-fehér árnyalatú szőrméket is, mint például a Szörnyella által viselt kabátra emlékeztető Gucci szőrmék.

műszőrmét viselő modell a kifutón
Gucci
Photo by Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images

Ha rajongsz a klasszikusokért, biztosan örülni fogsz annak, hogy a 2023/2024 őszén és telén divatos kabátok között számos klasszikus kockás mintás modell is megtalálható. Ami közös bennük, az a hosszuk: a térd fölé, vagy még jobb, ha bokáig érnek. A Chanel divatház hosszú, kockás kabátokat mutatott be, kétmellényes gombokkal, visszafogott színekben. Ez egy időtlen fazon, amik tökéletesen illik az old money stílushoz. A kockás kabátok az Etro és a Max Mara kifutóján is tiszteletüket tették.

kockás kabátot viselő modell a Chanel kifutóján
Chanel
Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images)
kockás kabátot és széles nadrágot viselő modell az Etro kifutóján
Etro
Photo Estrop by Getty Images

Ez a szezon ismét róluk fog szólni! A vastag, retró stílusú női báránybőrkabátok és az állatmintás, galléros fantáziadús modellek visszatérnek. Ezek a típusú felsőruhák már a legfényűzőbb divatházak, például a Dior, a Saint Laurent és a Chloe kifutóin is megjelentek. A trendszetterek biztosan örülnek ennek, úgyhogy elő is ássák ezeket a szekrény mélyéről A női báránybőr kabát tökéletes hétköznapi felsőruha: a leghidegebb napokon is melegen tart. Ráadásul divatossá varázsolja a hétköznapibb öltözéket, és emiatt imádjuk!

hosszú báránybőr kabátot viselő modell a kifutón
Chloe
Photo by Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images

Listánkat a jókora doboz fazonú kabátok zárják. Közös tulajdonságuk, hogy rendkívül kényelmes viseletek, és meglehetősen szélesek a has és a csípő tájékán, aminek köszönhetően bármit felvehetsz alájuk. A 2023/2024-es őszi és téli doboz fazonú kabátok számos divatház kifutóján megjelentek. A Prada bemutatóján púderrózsaszínes modelleket csodálhattunk meg, Paddington stílusú rögzítésekkel. Ezzel szemben a Louis Vuitton bőr vállbetétes változatokkal rukkolt elő.

egy vastag, bézs színű, Paddington stílusú kabátot viselő modell
Photo by Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images
egy szürke, oversized, bőrbetétes kabátot viselő modell
Photo by Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images

Címlapkép: Daniele Venturelli via Getty Images

Tetszett a cikk? Osszd meg!
Trendek és Tippek
Insta Hírek