Keresd...

2023/2024-es őszi-téli trendek a női divatban – ismerd meg a szezon legdivatosabb ruháit és kiegészítőit!

Ebben a szezonban a tervezők az időtálló, minimalista ruhadarabokra helyezik a hangsúlyt, és egyetértenek abban, hogy a gyorsan múló mikrotrendeket a divat klasszikusai kell, hogy felváltsák. Gyapjú blézerek a powerdressing szellemében, a férfi gardróbból kölcsönvett nyakkendők, az alakot kiemelő érzéki ruhák és a kockás sálak – csak néhány példa arra, amit hamarosan az utcákon látni (és viselni) fogunk. Nézd meg, milyen trendek uralkodtak a 2023/2024-es őszi-téli szezonban Párizsban, Londonban, Koppenhágában, New Yorkban és Milánóban.

Hogy segítsünk összeállítani a ruhatáradat a következő hónapokra, összeállítottunk egy top 10-es listát a legfontosabb 2023/2024-es őszi-téli trendekből. A jó hír az, hogy a listán szereplő ruhák és kiegészítők egy része valószínűleg már megtalálható a szekrényedben!

Nincs kétség afelől, hogy a 2023/2024-es őszi-téli szezonban a trend, amely dominálni fogja a ruhásszekrényeinket, a modern minimalizmus lesz. Az egyszerű és elegáns sziluettek minden nagy divatház kifutóján megjelentek: a Fendi, Prada, Saint Laurent, Alexander McQueen és Salvatore Ferragamo, hogy csak néhányat említsünk. A „quiet luxury”, azaz a diszkrét luxus, az anyagi jólét fitogtatásának ellentéte a logókon és feltűnő mintákon keresztül. Alapját az időtálló ruhadarabok képezik, amelyek kiváló minőségű anyagokból készülnek, mint például a fehér ing, a klasszikus blézer, a jól szabott farmer vagy a gyapjúkabát, alapszínekben. Idén ősszel a diszkrét luxus lesz az egyik legötletesebb trend, köszönhetően annak időtlenségének.

[2023/2024-es őszi-téli trendek]: új minimalizmus
Salvatore Ferragamo
Fot. Victor VIRGILE/Getty Images

A 2023/2024 őszi-téli szezon divatos mintái között, mint mindig, a skót kockás vezet. Ebben a szezonban azonban a vezető divattervezők eltávolodtak a grunge esztétikától, és elegáns megjelenésben javasolják a kockás total look-ot és a skót mintás sálak viselését. Ez a visszafogott ruhadarab a Saint Laurent, Marni és Etro divatház kollekcióiban is megjelent, mint az outfit központi eleme. Kombináld a kockás sálat leggings-szel és túlméretezett blézerrel, válltöméssel, és megkapod a világ divatbemutatóiról származó megjelenését.

[2023/2024-es őszi-téli trendek]: kockás
Saint Laurent
Fot. Peter White/Getty Images

Ha már fárasztanak a mindenütt jelen lévő színek és a dopamine dressing trend, akkor biztosan ínyedre lesz a már említett minimalizmus, amely a 2023/2024 őszi-téli szezon divatos színeiben is megmutatkozik. Ezekben a szürke, barna, bézs árnyalatok, valamint a fekete-fehér páros dominálnak. Azonban nem maradtak el a derűsebb színek sem. Ebben a szezonban az intenzív fuksziát és kobaltot púderrózsaszínre, pasztellkékre és vajszínű sárgára (butter yellow) cseréljük.

[2023/2024-es őszi-téli trendek]: pasztell
Victoria Beckham
Fot. Victor VIRGILE/Getty Images

A 2023/2024 őszi-téli szezonban a női öltönyök új formát öltenek. A tervezők eltávolodnak a laza és túlméretezett sziluettektől, és inkább a modern fazonok felé fordulnak, amik a power dressing stílushoz kötődnek. Mik ennek a jellemzői? Erőteljesen kiemelt vállak és a homokóra alak hangsúlyozása. Túlméretezett blézerek, amelyek olyanok, mintha egy férfi szekrényéből kölcsönöztük volna őket, a derékvonalat kiemelő zakók, és a megnagyított vállú ruhák mind felbukkantak a Balmain, Givenchy, Alexander McQueen és Saint Laurent kifutóin.

[2023/2024-es őszi-téli trendek]: megnagyított vállak

Milyen ruhák lesznek divatosak 2022-ben és 2023-ban? Az egyik vezető trend, ami ebben a szezonban kivételesen gyakran jelent meg a kifutókon, az átlátszó ruhadarabok. Az eredmény? Az esti megjelenés újradefiniálva, ami valahol az elegancia és a finom szexualitás között helyezkedik el. Az Ermanno Scervino és a Moschino bemutatóin a modellek átlátszó ruhákban jelentek meg, melyek alatt sejtelmesen kirajzolódott a fehérnemű. Nensi Dojaknál az érzéki, éjszakai hálóingeket idéző kreációk uralkodtak. Eközben Miu Miu és Ferragamo a „no pants look”-ot részesíti előnyben, és a fehérnemű viselését közvetlenül a felsőruházat alatt, mint stílusjegyet promótálja.

Olvasd el ezt is: Fehérneműs felsők, csipkés melltartók és sok más – hogyan viseljük a női fehérneműt a hétköznapi outfitek részeként? >>>

[2023/2024-es őszi-téli trendek]: átlátszó ruhák
Ermanno Scervino
Fot. Estrop/Getty Images

Több szezon óta a legdivatosabb felsőruházati darab, ami felbukkan az őszi-téli trendek összeállításában, a fekete kabát. Ahogyan azt a 2023/2024 őszi-téli szezonra szánt vezető tervezők kollekciói is mutatják, ez az időtlen ruhadarab idén sem tűnik el a divatrajongók must-have listájáról. Melyik modellt válasszuk, hogy kiemelkedjünk a tömegből? Válassz egy maxi hosszúságú, férfias, oversized fazonú fekete kabátot erőteljesen kihangsúlyozott vállakkal. Pont ilyen kabátokat dob piacra a Givenchy divatház, és ezen az úton halad tovább a Balenciaga, Stella McCartney, valamint a Dolce&Gabbana duó is.

[2023/2024-es őszi-téli trendek]: fekete kabát
Givenchy
Fot. Victor VIRGILE/Getty Images

Úgy tűnhetne, hogy csak néhány hónap telt el azóta, hogy a Miu Miu mikro minije meghódította a trendszetterek szívét, de ebben a szezonban már egy másik szoknya veszi át a helyét. Itt az A-vonalú midi szoknyáról van szó, amit a Prada divatház hirdet. Minden jel arra mutat, hogy ez lesz a divatimádó it-girls-ök körében következő bestsellere a márkának.

[2023/2024-es őszi-téli trendek]: midiszoknyák
Prada
Fot. Estrop/Getty Images

A McBling-et idéző ruhák és kiegészítők a következő szezonban is ultradivatosak maradnak. A 2023/2024-es őszi és téli kollekciók tervezői flitterekkel, ragyogó tollakkal és díszes kövekkel ékesítették fel kreációkat. Érdekesség, hogy ezeket az elemeket elsősorban elegáns és hétköznapi viseletek kiegészítőjeként alkalmazták. Legyen szó akár a tetőtől-talpig csillogásról, akár egyetlen, szemet gyönyörködtető részletről, az ezüst és az arany olyan trendek, amelyek mellett nem lehet közömbösen elmenni.

[2023/2024-es őszi-téli trendek]: csillogó ruhák és kiegészítők
Valentino
Fot. Estrop/Getty Images

Az iskolai évekkel és diák egyenruhával asszociált ruhák az amerikai preppy stílus kvintesszenciáját képezik. A modern diáklány azonban eltávolodik a szolid preppy stílustól, és a miniszoknyáját és fehér ingét nyakkendővel, túlméretezett blézerrel és természetesen nehéz cipőkkel hordja. Ebben a szezonban a nyakkendő sokkal több, mint csupán egy diáklányos stílus; a Valentino, Dior és Alexander McQueen kifutóján a modellek power dressing szellemében viselték, széles trench kabátokkal, férfias szabású kosztümökkel, sőt rojtos ruhákkal kombinálva.

[2023/2024-es őszi-téli trendek]: schoolgirl
Valentino
Fot. Victor VIRGILE/Getty Images

Az utolsó trend a 2023/2024 őszi-téli szezonban, ami mellett nem lehet szó nélkül elmenni, a fekete-fehér kombinációja. Az elv értelmében, miszerint a ruháknak kényelmesen hordhatóknak kell lenniük, a vezető divatházak tervezői ebben a szezonban az örökérvényű duót új, modern köntösben kínálják. Michael Kors a fehér ingekre és a maxi szoknyákra helyezi a hangsúlyt, amiket széles, bőr övekkel egészít ki. A Balmain a Dior „new look” stílusát veszi alapul, dobozszerű zakókkal és rojtos, pöttyös szoknyákkal rukkolt elő. Eközben a Dolce&Gabbana páros klasszikus öltönyt javasol fehér ing és nyakkendő kíséretében. Az ultramodern és némi puritánsággal bíró sziluettek az új luxusfogalom irányába mutatnak, ahol a minimalizmus az, ami igazán számít.

[2023/2024-es őszi-téli trendek]: fekete-fehér outfitek
Michael Kors
Fot. Taylor Hill/Getty Images

Nézz fel a MODIVO.HU-ra és egészítsd ki az őszi-téli ruhatáradat!

Ez is érdekelhet >>> Divatos női cipők a 2023/2024-es őszi-téli szezonra – a kifutók áttekintése

Címlapkép: Jacopo Raule via Getty Images

Tetszett a cikk? Osszd meg!
Trendek és Tippek
Insta Hírek